
Fantastická omáčka z paštéty
Rýchla príprava, super chuť, k cestovinám iba tak, alebo s knedľou a mäskom!

Vynikajúca marináda podľa mamky
Odporúčam! Je to vynikajúca marináda na vypečenie kuracieho mäska. Rýchle a chutné, najlepšie ak postojí...

Rukolový hummus s červenou paprikou
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z...

Emile Henry a Malá tučná kuchárka
Emile Henry sú keramické misy, moja výhra na Varecha. sk a knihu Malá tučná kuchárka...

Variácie bylinkového masla
Využitie je veľmi jednoduché - nie vždy mám ráno čas a chuť prplať sa s čistením cesnaku,...

Krémová cesnačka s nivovými krutónikmi
Cesnaky očistíme a prelisujeme do misky. V hrnci necháme roztopiť maslo. Pridáme cesnak, vývar,...

Zemiakové šúľance so zeleninou
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ,...

Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...

Všeličo s chrenom
Tu je odpoveď, že čo som to zapekal. Dôležité je použiť veľa chrenu!.

Plnené pečené zemiaky
Výborné jedlo, ktoré sa môže kombinovať s ľubovolnou plnkou. Pečené zemiaky sa nemusia iba plniť, ...

Bramborové bochánky s bylinkami na křupavé cibulce
Bylinkové brambory a sezamová semínka na másle jsou delikatesou mezi bramborami. Smažená cibulka křupavá jim dodává...

Grilovaný baklažán v mätovej marináde
K letu už tradične patrí baklažán a ak sa spojí s ďalšou pre mňa neodmysliteľnou súčasťou letnej...

Čokoládové cupcakes s Baileys krémom
Naprv pripravíme cupcakes. Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na muffiny, do...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných...

Lazaňové roládky kocúra Garfielda
Lazane uvaríme v osolenej vode, prepláchneme studenou vodou a jednotlivé pláty rozložíme na pracovnú dosku. Mäso nakrájané na...

Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...

Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

Fašiangové krepli (šišky) a malý bonus k tomu
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi"...

Makový koláč
Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Polievka Životabudič
Recept mám od mojej dobrej kamarátky Alenky. Je to naša veľmi obľúbená polievočka a chutí nielen...

Špagety po mojom
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo...

Bezlepkové linecké margarétky
Linecké koláčiky už dávno nie sú len záležitosťou Vianoc. Tieto chutné, krehké koláčiky sa dajú...

Mandľovo-mrkvové cupcakes bezlepkové
Korpus na tieto , , mafinky, , je veľmi vláčny a chutný. Nikto kto ich...

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...