Foto: smajliqa
TORTIČKA JE KARAMELOVÁ za korpus ďakujem @piglin, lebo som použila korpus so zebrovej torty ... a takisto @Naty, že mi ho pripomenula :)
porcií
na 170 °C
Suroviny
1 ks |
|
370 g |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
2 PL |
|
|
|
(um) |
|
krém: | |
1 ks (deň vopred uvarené) |
|
1 ks |
|
250 g |
|
350 ml |
|
|
Postup
-
1
pripravíme si korpus. nebudem sem pridávať postup, lebo už je tu viac krát. je to korpus od @piglin, na zebrovú tortu. ja som robila z 1 a pol dávky, aby som mala tortičku pekne vysokú, keďže som chcela košík :)
- 2
pripravila som si krém. deň vopred som si uvarila salko, na karamel. uvarila som si puding z prášku a mlieka a nechala som vychladnúť.
- 3
keď mi vychladol puding, vymixovala som ho s 250 g masla, a pridala studené salko. karamelový krém je úžasný :)
- 4
Tortička má tri poschodia, každé jedno som poliala rumom a prve dve sú natreté džemom. každé jedno poschodie natrieme krémom, a nakoniec aj celu tortu z vrchu.
- 5
na youtube sa dajú nájsť rôzne postupy na pletenie košíkov, mrknite...su zaujímavé :) vrch som ozdobila kvietkami dr.oetker, a čokoládovými vajíčkami :) taká jarno veľkonočná :) Dobrú chuť :)
- 6
a takto vyzerá v reze :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nech vám chutí..nech ťa chvália..
ja ti želám roky zdravia..a šikovné nadalej ruky..
veselé sviatky..:-)
@dara2112 , @sovka62 dakujem :)