Foto: cesminaz
Skvelá svieža polievka ;-) jednoduchá a rýchlo hotová :-)
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulu a červenú papriku si nakrájame na malé kocky.V hrnci na troche oleja oboje spolu zosklovatíme.Zalejeme vývarom,pridáme nakrájanú zelenú zellerovú vňať a varíme 15minut,vlastne kým nám nakrájaná zelenina nezmäkne.
- 2
Kým sa varí,si dáme do misky jogurt,3PL múky,1 vajce a 3dl vody.Dobre rozmiešame.Tie zvyšné 2dl vody,prilejte rovno k vývaru :-)
- 3
Ked už je zelenina mäkká,vlejeme do hrnca jogurt čo sme si pripravili.Od bodu varu počítaných 5minut ešte spolu povarte.Podla chuti ešte dosolte a nakvapkajte trocha citronovej šťavy.
- 4
K tejto polievke sa hodí najmä Lahmacun,s mäsom plnené Gözleme alebo Börek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1/ K tejto polievke sa hodí NAJMä Lahmacun, s mäsom plnené Gözleme alebo Börek.
2/ kaziť takú dobrú polievku múkou.