Jogurtovo-zelerová polievka

cesminaz - fotkacesminaz, 12. mája 2014
Jogurtovo-zelerová polievka
Foto: cesminaz

Skvelá svieža polievka ;-) jednoduchá a rýchlo hotová :-)

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1,5 l
0,5 l
1 - 2 ks
1 zväzok veľký
1
3 PL
podľa chuti
podla chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibulu a červenú papriku si nakrájame na malé kocky.V hrnci na troche oleja oboje spolu zosklovatíme.Zalejeme vývarom,pridáme nakrájanú zelenú zellerovú vňať a varíme 15minut,vlastne kým nám nakrájaná zelenina nezmäkne.

  2. 2

    Kým sa varí,si dáme do misky jogurt,3PL múky,1 vajce a 3dl vody.Dobre rozmiešame.Tie zvyšné 2dl vody,prilejte rovno k vývaru :-)

  3. 3

    Ked už je zelenina mäkká,vlejeme do hrnca jogurt čo sme si pripravili.Od bodu varu počítaných 5minut ešte spolu povarte.Podla chuti ešte dosolte a nakvapkajte trocha citronovej šťavy.

  4. 4

    K tejto polievke sa hodí najmä Lahmacun,s mäsom plnené Gözleme alebo Börek.

Diskusia k receptu

safran
vyzerá veľmi zaujímavo :-) páči sa mi tiež doporučenie k podávaniu
pusta
krásna, svieža, jednoduchá rýchla polievka (y)- a zase vynikajúca turecká kuchyňa, ktorú milujem. :-)
pusta
krásna, osviežujúca, jednoduchá, rýchla a zdravá polievka (y)- a zase vynikajúca turecká kuchyňa, ktorú milujem. :-)
redenc
Nerozumiem prečo
1/ K tejto polievke sa hodí NAJMä Lahmacun, s mäsom plnené Gözleme alebo Börek.
2/ kaziť takú dobrú polievku múkou.
cesminaz
@safran @pusta dakujem vam za mile komentare :-) som rada,ze sa vam polievka paci @redenc :-) k tejto polievke,ako aj k hociktorej inej,mozes jest hocico.Komu co k tomu pasuje,alebo kto co ma doma.Mam odskusane,ze s touto jogurtovou polievkou idu najlepsie (aspon u nas) cesta s mäsovou plnkou,tak zato som ich odporucila.Ale mozes si dat k tomu aj pecene mäso,ci fasirku alebo mastny chlieb :-) 2/ no neviem,ci by si ju prave bez tej muky nepokazil...muka ju nielen trocha zahusti,ale najmä nedovoli aby ti z jogurtovej polievky,ostala tvarohova :-P
mijaita
@cesminkaaaz :-) dnešní objev i oběd, další tvoje vynikající polívka. Na mrazaku mam neustale pecene papriky, tak jsem část najemno pokrajela i do hotové spolu s lístkama celerových řapíků. Přidávám do tvého kulinářského nebe další hvězdičky, hodně!


cesminaz
@mijaita velmi sa tesim tvojej "spokojnej" odozve ;-) Som rada,ze polievka chutila,presne tak ako aj nam :-) Dakujem za vyskusanie a za foto! Pekny den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia