Chceli sme si urobiť večer mojito ako romantickú spomienku na náš výlet na Kubu, ale plány nám zmarila naša malá ratolesť. Ostalo nám veľa mäty a limetiek, ktoré by bola škoda vyhodiť, tak som zaimprovizovala a vznikol z toho výborný sirup, z ktorého dokáže výborné mojito za pár sekúnd urobiť aj náš tatík :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
250 g |
|
500 g |
|
500-700 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Limety vyžmýkame a precedíme. Šťavu dolejeme vodou na celkový objem 1 liter. Dáme do hrnca variť spolu s cukrom. Privedieme k varu a pozberáme penu. Necháme prevrieť asi 2-3 minúty a odstavíme.
- 2
Do prevretého sirupu hneď vložíme umytú mätu a necháme asi 20-25 minút luhovať. Potom nalejeme do zaváraninových fliaš alebo pohárov a vysterilizujeme. Ak budeme konzumovať najbližší týždeň, sirup vydrží aj bez sterilizovania v chladničke.
- 3
Hotový sirup už len nalejeme do pohára s ľadom, pridáme stonku mäty a koliesko limety na ozdobenie a dolejeme sódou. Samozrejme, pre dospelákov dolejeme ešte 1/2 dcl bieleho rumu :)
Tiež sirup:
- 2
Jasne, malo byt ml, vdaka!!