Mojito sirup
Mojito sirup

Mojito sirup

dorko - bez fotkydorko, 22. marca 2017

Chceli sme si urobiť večer mojito ako romantickú spomienku na náš výlet na Kubu, ale plány nám zmarila naša malá ratolesť. Ostalo nám veľa mäty a limetiek, ktoré by bola škoda vyhodiť, tak som zaimprovizovala a vznikol z toho výborný sirup, z ktorého dokáže výborné mojito za pár sekúnd urobiť aj náš tatík :)

25-30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g
500 g
500-700 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Limety vyžmýkame a precedíme. Šťavu dolejeme vodou na celkový objem 1 liter. Dáme do hrnca variť spolu s cukrom. Privedieme k varu a pozberáme penu. Necháme prevrieť asi 2-3 minúty a odstavíme.

  2. 2

    Do prevretého sirupu hneď vložíme umytú mätu a necháme asi 20-25 minút luhovať. Potom nalejeme do zaváraninových fliaš alebo pohárov a vysterilizujeme. Ak budeme konzumovať najbližší týždeň, sirup vydrží aj bez sterilizovania v chladničke.

  3. 3

    Hotový sirup už len nalejeme do pohára s ľadom, pridáme stonku mäty a koliesko limety na ozdobenie a dolejeme sódou. Samozrejme, pre dospelákov dolejeme ešte 1/2 dcl bieleho rumu :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Objem vody v surovinách autorka receptu opravila. Ďakujeme za upozornenie.