
Kuracie stehná na dubákoch
… alias „Neha milujúcej ženy”! Variant na horné kuracie stehná bez kože a kostí, z našej...

Záhorácky smotanový guláš
Umyté pliecko nakrájame na rovnomerné kocky (4 – 5 na porciu). Huby prepláchneme a namočíme do...

Srnčí perkelt na spôsob sviečkovej
Kde sa vzal, tu sa vzal zrazu kus srnčieho mäska v kuchyni :-) Nie, nebol...

Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....

Cesto na pizzu
Ak máte chuť na chutnú domácu pizzu, v štúdiu TV Varecha sme pripravili videonávod, ako...

Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...

Krkovička na smotane
Nevedela som čo dnes na obed, rezne boli tradíciou no už ma prestavali baviť tak som zapla...

Zeleninovo-fazuľové ragú s ryžou
Tento recept je improvizácia pôvodne fazuľového stroganova. Keďže som potrebovala minúť aj zeleninu z chladničky, ...

Pikantné slimáky s pizza náplňou
Je to v podstate závin z cesta, podobného ako na pizzu, naplnený dobrotami, ktoré...

Srbský jelení močing
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som...

Kuracie prsia na šampiňónoch
Huby odjakživa patrili do slovenskej kuchyne. My sme tentokrát zvolili šampiňóny.

Diviačie pliecko na bielom víne
Doniesla som si divinu z rodného kraja. dnes som ju pripravila na bielom víne. je...

Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...

Hovädzia roštenka s ryžou a pečenými zemiakmi
Hovädzie často nerobíme, ale keď už, tak si to vychutnáme.

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom
Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.

Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...

Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

Slovenská pochúťka
Všetko mäso umyjeme, nakrájame na rezance a dáme na horúci olej. Pridáme cibuľku, šampiňóny a všetko dusíme....

Baklažánová delikatesa
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

Náš chalupársky guľaš
Tento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe, keď vnúčata majú prázdniny . Zídeme sa celá...

Morčacie žalúdky podľa Eszterházyho
Morka patrí medzi lahôdky a rovnako aj jej vnútornosti, mala som morčace žalúdky a pripravila som...

Segedínsky guláš s knedľou
Kto má rád kapustu vhodné jedlo na niekoľko dní... u nás sa všetko skonzumuje. Žeby to bolo...

Cestoviny s kuracími (morčacími) prsiami a zeleninou
Boli sme minulú nedeľu u sesternici na oslave a bola nám ponúknutá uvedená cestovina. Tak sme...

Slaný koláč
Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....