Cícerová polievka

finczi - fotkafinczi, 4. októbra 2014
Cícerová polievka
Foto: finczi

Cícer mám rada, je zdravý a má jemnú, orieškovú chuť. Na obmenu jedálnička ako stvorený.

4
porcie
20 minút
príprava
120+45 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
3  ks menšie
1  ks
3 - 4  PL
 (alebo majorán)
 (nemusí byť)
1 - 2  PL
2  l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prebratý a umytý cícer si namočím na 24 hodín, pred prípravou vodu zlejem, prepláchnem a dám do hrnca variť asi na dve hodiny. Po danom čase si pokrájam cibuľku na drobno, podusím ju na masti do sklovita a pridám nastrúhané mrkvy, podusím asi 10 minút a zalejem cícerom aj s vodou, v ktorej sa varil. Teraz som pridala hubový bujón, ale môže sa iba soľ, peper, saturejka alebo majorán pred dokončením. Povarím ešte asi pol hodinky, medzitým si pripravím stredne husté zemiakové cestíčko ako na halušky /1 zemiak našúcham na jemno+polohrubá múka+soľ/. Z tanierika si halušky lyžicou nahádžem do polievky, premiešam a prevarím asi 5 minút. Halušky polievku zahustia, bude chutná a sýta. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Cicerovu polievku som este nevarila, cicer doma mam, len nevyhoda ja ta, ze sa musi dlho mocit, no ide zima tak casu bude dost na potrebnu pripravu. Vdaka za pripomenutie.
Cicerovu polievku som este nevarila, cicer doma mam, len nevyhoda ja ta, ze sa musi dlho mocit, no ide zima tak casu bude dost na potrebnu pripravu. Vdaka za pripomenutie.
Vyzerá to zaujímavo....Ja robím cícerovú polievku zapraženú s údeným mäsom,ak mám kože zo slaninky aj tie dám vyvyriť a koreňovou zeleninkou /mrkva,petržlen,zeler/ a do hotovej trošku sušeného majoránu....
Moje detváky,i keď už dospelé ju milujú.... <3

Pridaj komentár k receptu: