Cícer mám rada, je zdravý a má jemnú, orieškovú chuť. Na obmenu jedálnička ako stvorený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
3 ks menšie |
|
1 ks |
|
3 - 4 PL |
|
|
|
(alebo majorán) |
|
(nemusí byť) |
|
|
|
1 - 2 PL |
|
2 l |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prebratý a umytý cícer si namočím na 24 hodín, pred prípravou vodu zlejem, prepláchnem a dám do hrnca variť asi na dve hodiny. Po danom čase si pokrájam cibuľku na drobno, podusím ju na masti do sklovita a pridám nastrúhané mrkvy, podusím asi 10 minút a zalejem cícerom aj s vodou, v ktorej sa varil. Teraz som pridala hubový bujón, ale môže sa iba soľ, peper, saturejka alebo majorán pred dokončením. Povarím ešte asi pol hodinky, medzitým si pripravím stredne husté zemiakové cestíčko ako na halušky /1 zemiak našúcham na jemno+polohrubá múka+soľ/. Z tanierika si halušky lyžicou nahádžem do polievky, premiešam a prevarím asi 5 minút. Halušky polievku zahustia, bude chutná a sýta. Dobrú chuť!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
@micanela z konzervy je to rýchlejšie, veď chuťové bunky sa potešia...
Moje detváky,i keď už dospelé ju milujú.... <3
Samozrejme je to rýchlejšie a na chuti to ubralo.