Foto: mesiar50
Nič zložité.
Suroviny
500 g |
|
cca 2000 g |
|
Ďalšie suroviny: | |
podľa potreby |
|
Suroviny na paradajkový šalát: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
500 ML |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Sádlo a mastné časti z kačice pokrájame na vačšie časti.Zhruba polovicu dáme škvariť.Miešame aby sa nám nepripálilo.Keď sa nám sádlo začne roztápať pridáme aj zbytok mastných častí.
-
2
Masť musí vrieť no nesmie sa prepaľovať.Smažiť prestaneme keď dosiahneme zlatohnedé sfarbenie oškvarkov.Oškvarky povyberáme do sitka a necháme ich odtiecť od masti.
-
3
Keď sa nám masť vyškvarí tak si z nej odoberieme a vložíme do nej umytú a osušenú kačaciu pečienku.Nádobu zakryjeme pokrievkou a oheň znížime na minimum.Pečienku dusíme a občas ju musíme aj otočiť.Takto som ju dusil cca.20-25 minút.
-
4
Pečienka je hotová,keď v reze prekrojenia nevyteká krvavá šťava.Pečienku osolíme.
-
5
Už predom uvarené zemiaky v šupke rozpučíme a premiešame primeraným množstvom oškvarkov a pridáme aj masť podľa uváženia.Dielo osolíme podľa našej chuti.
-
6
A nakoniec si prevaríme vodu s octom,cukrom a trocha soľou.Nálev necháme vychladnúť a potom doň vložíme posekanú cibuľu a pokrájané paradajky.Tento šalát je dobré si spraviť už predošlý deň aby v náleve trochu dozrel.
Toto jedlo pripomenulo aj moje detské roky.Mamina ho robievala na raňajky keď boli v našej dedine hody,ale sa mi zdá,že do plusu nakrájala do tých roztlačených zemiakov aj pásiky pečienky.Ďakujem ti pekne.
Som rád,že sa ti jedlo páči.Ďakujem ti pekne Helenka.
Dakujem ti pekne.
Srdečná vďaka.
Zo srdca ti ďakujem.
Ďakujem ti veľmi pekne priateľu Feri.Želám ti všetko dobré.
Potesilo ma,ze som ti jedlom pripomenul tvoje detstvo.Ja som musel zalistovat tiez v spomienkach z detstva aby mi toto jedlo prislo na um.Z takej kacice sa dalo skonzumovat vsetko.Krv sa usmazila na cibulke a z vnutornosti resp z niektorych varenych casti z polievky ako kridla,chrbtova cast a krk sa robievalo rizoto.Dakujem ti krasne.
Poznám od svokry a môj syn takto upravenú pečienku miluje.
Ďakujem za pripomenutie. Srdečne blahoželám!
Naozaj nemas co dakovat.To ti ja dakujem velmi krasne za pekny komentar a blahozelanie.
Na studeno tiez dobra delikatesa.Na intrak som si nosil oskvarky a pokrajanu pecienku zaliatu mastou.A ako pises aj ty jujoska natieralo sa to na chlebik a paradajky a paprika k tomu.Nemas co dakovat rad som ti posluzil.
narobil si mi veľkú chuť .-ň
výborný recept, nádherné foto (y)
*****
Dakujem ti za prekrasny komentar.
Dakujem ti Ibyka velmi pekne.
Vonu citis preto mila sahara,lebo som v Sahach.Moja rodinka resp aj ja sme pozvany na hody k mojim rodicom na Tesmak.Po osmych rokoch mam iste dovod naco sa tesit.Srdecne ti dakujem a prajem ti pekny zbytok nedelneho dna.
Dakujem ti krasne.