Dusená kačacia pečienka fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 6. septembra 2014
Dusená kačacia pečienka (fotorecept)
Foto: mesiar50

Nič zložité.

Suroviny

500 g
cca 2000 g
Ďalšie suroviny:
podľa potreby
Suroviny na paradajkový šalát:
podľa potreby
podľa potreby
2 PL
500 ML
podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    Sádlo a mastné časti z kačice pokrájame na vačšie časti.Zhruba polovicu dáme škvariť.Miešame aby sa nám nepripálilo.Keď sa nám sádlo začne roztápať pridáme aj zbytok mastných častí.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Masť musí vrieť no nesmie sa prepaľovať.Smažiť prestaneme keď dosiahneme zlatohnedé sfarbenie oškvarkov.Oškvarky povyberáme do sitka a necháme ich odtiecť od masti.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa nám masť vyškvarí tak si z nej odoberieme a vložíme do nej umytú a osušenú kačaciu pečienku.Nádobu zakryjeme pokrievkou a oheň znížime na minimum.Pečienku dusíme a občas ju musíme aj otočiť.Takto som ju dusil cca.20-25 minút.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečienka je hotová,keď v reze prekrojenia nevyteká krvavá šťava.Pečienku osolíme.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už predom uvarené zemiaky v šupke rozpučíme a premiešame primeraným množstvom oškvarkov a pridáme aj masť podľa uváženia.Dielo osolíme podľa našej chuti.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A nakoniec si prevaríme vodu s octom,cukrom a trocha soľou.Nálev necháme vychladnúť a potom doň vložíme posekanú cibuľu a pokrájané paradajky.Tento šalát je dobré si spraviť už predošlý deň aby v náleve trochu dozrel.

    Dusená kačacia pečienka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
vonia to až sem..LACKO-ty si chlap=SEN..:-)
izabella929
@mesiar50...fantastick é pečienky...) dnes som mala králičie a bola som v siedmom nebi , no a toto nemá chybu...krásne a chutne si navaril...verím, že tvojim gratulantom chutilo...a záverom, mi dovoľ, aby som Ti k narodeninám popriala všetko krásne a nech Ti to aj naďalej tak krásne a chutne varí aj opečie.--)
mesiar50
@laurisia
Toto jedlo pripomenulo aj moje detské roky.Mamina ho robievala na raňajky keď boli v našej dedine hody,ale sa mi zdá,že do plusu nakrájala do tých roztlačených zemiakov aj pásiky pečienky.Ďakujem ti pekne.
sracz
Aj odo mňa všetko "NAJ" k Tvojim narodeninám! Pevné zdravie, silné nervy a nech Ťa, Laci bratku, Tvoj pevný "vercajg" nikdy nezradí!!! Tvoj rcp, ako Hviezdoslavov sonet, s predstavou fantastických chutí a vôní. Jednoducho = prudko jedlé, zdravé a "šmačné"!!!
mataliptak
Toto je moje najoblubenejsie jedlo mojho detstva ... vyzera to krasne ... tu vonu citim az sem ....
mesiar50
@mataliptak
Potesilo ma,ze som ti jedlom pripomenul tvoje detstvo.Ja som musel zalistovat tiez v spomienkach z detstva aby mi toto jedlo prislo na um.Z takej kacice sa dalo skonzumovat vsetko.Krv sa usmazila na cibulke a z vnutornosti resp z niektorych varenych casti z polievky ako kridla,chrbtova cast a krk sa robievalo rizoto.Dakujem ti krasne.
terinka55
Bisťu, ale vieš roztancocať chuťové poháriky :-)
Poznám od svokry a môj syn takto upravenú pečienku miluje.
Ďakujem za pripomenutie. Srdečne blahoželám!

jujoska
takto robievala pecienku aj moja mamka, len my sme to jedavali vzdy na studeno, natrete s mastou na chlebik... to bola paradna dobrota! Vdaka ze si mi to pripomenul svojim receptom @mesiar , co najskor urobim. A dobry napad s tymi skvarkami v zemiakoch
mesiar50
@jujoska
Na studeno tiez dobra delikatesa.Na intrak som si nosil oskvarky a pokrajanu pecienku zaliatu mastou.A ako pises aj ty jujoska natieralo sa to na chlebik a paradajky a paprika k tomu.Nemas co dakovat rad som ti posluzil.
daguska
Aj mne sa vracajú v spomienkach casy detstva,obrovský dvor,na ñom ozrutánsky orech,voñavé kríky rajcín,babicka v zástere,dobroty rozváñajúce z kuchyne (medzi nimi aj pecienka) a pokoj,nádherný lahucký pokoj,ktorý vtedy panoval....Nádherné.
pusta
@mesiar50 - lacikám, máš ju krásne pripravenú, dole klobúk .-ň
narobil si mi veľkú chuť .-ň
výborný recept, nádherné foto (y)
*****
sahara
Lacko,zase dráždiš,ale aby som tolko neprehltala,na budúcu nedeľu aj u nás bude.Určite vieš,že je hostina a jarmok.Krásne to vonia,až do Šiah cítiť.Pekný deň.
mesiar50
@sahara
Vonu citis preto mila sahara,lebo som v Sahach.Moja rodinka resp aj ja sme pozvany na hody k mojim rodicom na Tesmak.Po osmych rokoch mam iste dovod naco sa tesit.Srdecne ti dakujem a prajem ti pekny zbytok nedelneho dna.
sahara
ĎakujemLacko aj Tebe ešte pekný zbytok dňa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia