Likérové špice

tkatka - fotkatkatka, 5. novembra 2009
Likérové špice
Foto: tkatka

Sú fantastické :)

36
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

90 ml
1 PL
80 g
125 g
125 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer.

  2. 2

    Na druhú deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom. Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na okrúhle piškóty(ak nemáme tú špeciálnu špičku môžeme cukrárskym vreckom vytlačiť na piškóty a spravíme dierku uprostred).

  3. 3

    Dáme stuhnúť do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou ( dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - nám istotu, že mi náplň nevytečie.

  4. 4

    Súdky s likérom uzatvorím čiapočkou z krému, dáme opäť stuhnúť do chladničky a nakoniec čokoládovú polevu dáme do pohára na pitie. Stuhnutý špic uchopíme za piškótu a ponoríme do čokolády.

  5. 5

    Dobre stuhnutý špic z chladničky a ponorený do čokolády by mal pomerne rýchlo zaschnúť. Len prosím neukladajte špice na tanier, budú sa ťažko odlepovať. Ja odporúčam papier na pečenie.

Diskusia k receptu

mgvp
konecne viem ako sa dostane liker do spicu
dudkol
neda mi to, lebo som si neni isty..cokoladou je myslena horka cokolada alebo moze byt aj mliecna?
sovka62
Pečiem viac ako štyridsať rokov, ale takýto recept na krém som ešte nevidela. Väčšinou varím rôzne kaše, ktoré potom postupne pridávam do vyšľahaného masla, ale tento postup sa mi zdá podstatne jednoduchší. Určite vyskúšam, aj keď som si nie istá, či práve na špice. Nemám totiž tú špičku.
bea21
Môj priateľ ich zbožňuje, žeby som mu ich upiekla??? Vyzerajú faaaantasticky.
3sandra3
tak takto sa to robí...vyskúšam... pekne si to urobila
jenulka
Dnes si urobím krém a zajtra budem pokračovať. Konečne som dostala kúpiť špičku na tento zákusok. Prvý krát ju vyskúšam. Celkom sa teším ale sa aj obávam ako sa mi to podarí.
tkatka
Určite sa ti vydaria. :) Držím palce :)
sasa24
dobry den mam otazku a nemoze byt namiesto cokolady na varenie poleva cokoladova ? tie dukatiky ked viete co myslim dakujem za odpoved :-)
tkatka
nemáš za čo, teším sa že chutili :)))))))))))))))
angela2
su super, dakujeme za recept, najviac nám chutia v kombinácii horkej a mliečnej čokolády. fakt nemajú chybu :)
katrin75
Ahoj môžem sa ťa opýtať ,prosím ťa ? Včera som si uvarila kašu presne podľa rozpisu a dnes som ju šľahala na nevyšľahala ,stále je riedka,stalo sa ti to už ?
andrea112
ja som tu zmes prave dovarila, a aj mne sa zda riedka, teda stale tam vidim na vrchu plávat roztopenu ceru, a bojim sa,ze mi to tiez nestuhne..
andrea112
rozmyslam,ze nad parou roztopim cokoladu s praskovym cukrom a vlejem ju tam :D
tkatka
@katrin75 ešte sa mi to nestalo. Skús ju nahriať pritom miešaj a potom dať do mrazničky na 15-30 minút a potom skús vyšľahať.
tkatka
@andrea112 cera má byť úplne roztopená. Skúšala si dať do nej čokoládu a práškový cukor?
veronika353
Konečně mám špičku na plnění a tak manželovi k narozeninám udělám jeho oblíbené likérové špice. Drž mi palce,ať se mi to podaří.Ozvu se, jak jsem dopadla:-)))
lubecka
tkatka, prosim ta, a plnu si davala na obycajne piskoty alebo si ich upiekla.. ak, tak poprosim recept aj na tie spodne piskotiky.. dakujem
lubecka
@tkatka este jedna otazocka.. tie klasicke male piskoty stacia? nie su male? potom asi treba tu najmensiu spicku, vsak? alebo existuju aj vacsie piskoty?
lubecka
@tkatka akurat som si uvarila kasu... akusi ju mam zgrcnutu.. ceru ani za svet nemozes spoji s tou kasu... neviem ci som ju dala da prilis tepleho..
lubecka
@tkatka.. tak vydarili sa a jednotku, su super! este by som ta chcela poprosit, aku robis polevu? moja je pekna, leska, ked je nestuhnuta.. ale ked stuhne, tak je taka matna... na tvojej fotke je ta poleva pekna leskla..
viedra
Veronika353 prisim ta pardom prosim vas kde ste zohnali špičku na špice
chapona
@Tkatka , ďakujem za recept, robila som z dvojitej dávky, pochopila som, že tento zákusok nebude patriť k častým nedeľným zákuskom u nás, pretože bol pre mňa dosť pracný, najedla som sa pri ich výrobe aj dosť čokolády a likérovej šlahačky, ale špice sú vynikajúce, hoci neboli také pekné ako Tvoje, a hlavne vedú k trpezlivosti:))
majulienka19
prosim kolko likeru ide , v recepte je len ze vajecny liker , tak neviem kolko dakujem, mama rada preto by som skusila :}




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia