Foto: rennatte
Takto som uskladnila medvedí cesnak.
príprava
Postup
-
1
Nájdeme miesto, kde rastie medvedí cesnak,,,buď máme svoje overené miesta, alebo si zistíme od poľovníkov, hubárov alebo turistov, ktorí podľa vône, poznajú miesta, kde rastie
-
2
nazbierané listy bez stonky namočíme do vody a prepláchneme
-
3
rozložíme na čistý obrus alebo utierky a necháme osušiť, odkvapkať
-
4
dáme do mixéra s nádstavcom na sekanie a posekáme na jemno
-
5
ako formičky na uskladnenie do mrazničky som použila obal na kinder vajíčka, najprv som si ho nastrihala na tri diely, aby celé platko nezaberalo veľa miesta v mrazničke, naplnila som nasekaným medvedím cesnakom
-
6
zabalíme do mikroténového vrecka a dáme do mrazničky
-
7
časť som dala do pohára a zaliala olivovým olejom,
-
8
zaviečkovala a dala do rúry po dopečení smotanového osúcha a nechala do vychladnutia, to na skúšku, ako dlho mi vydrží v chladničke. Používame všade tam, kde hlavičkový cesnak a tento v oleji použijem na marinádu na mäso alebo na langoše, pizzu, osúchy, mrazený do polievky, šalátov a všade kde sa hodí cesnak
ja som si podľa vášho vzoru dala teraz do pohárka a zaliala olivovým olejom..prvýkrát..tak sa teším..to z toho-čo na záhradke "nasilu" pestujem-proti jeho vôli-bo nerastie nikde na blízkom okolí...
Bylinky do kuchyne si prepláchnem vo vode, nechám osušiť, nasekám a naplním obaly od masla( napr. od Ramy... ), žiadna voda ani olej.
Vložím do mrazničky a čistou lyžicou už iba naberám počas roka dľa potreby. Zdá sa mi to najjednoduchejší spôsob uskladnenia.
Tak varecháči vyskúšajte! :-)))
ja som ho ani nemixovala-len pokrájala nadrobno...
www.biokamo.sk/index.php?route=product/category&pa...