Foto: adina1
Kto má rád cviklu - teda červenú repu, určite si nenechá ujsť tento zaujímavý spôsob jej spracovania. šalát je veľmi chutný a poslúži vám Zobraziť celý popisKto má rád cviklu - teda červenú repu, určite si nenechá ujsť tento zaujímavý spôsob jej spracovania. šalát je veľmi chutný a poslúži vám na chrumkavom toaste ako ľahká večera, alebo kľudne aj ako príloha k dobrému grilovanému mäsku ... Tak neváhajte s jeho prípravou , nieje vôbec zložitá a ochutnajte novú skvelú chuť tradičnej zeleniny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu si umyjeme a v slanej vode uvaríme do mäkka. Vychadenú ošúpeme a pokrájame na drobné kocky /alebo na plátky cca 1 cm hrubé a tie potom pretlačíme cez koliesko ako zemiaky na šalát/. Do takto pripravenej zeleniny pridáme vínny ocot /alebo balsamico/ a necháme odstáť aspoň 15 min., aby chuť octa prešla cviklou.
-
2
Rovnako ako cviklu si nakrájame na malé kocky aj syr, cesnak prepučíme a spolu so soľou a čiernym korením pridáme k ochutenej cvikle. Zamiešame s pochúťkovou smotanou /môžeme pridať aj majonézu/. Nakoniec šalát posypeme posekanými vlašskými orechami a necháme vychladiť. Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo - komu ako chutí.
ružové na bielom tanieri - krása
vyskúšame, len neviem, či nie až na jeseň. je v tomto období vlaňajšia cvikla ešte dobrá?