Medový krémeš fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 4. februára 2019 20:28
Ďalšie recepty »
Medový krémeš (fotorecept)Foto: ailuj82

Jednoduchý a u nás obľúbený.

20
porcií
30 min
príprava
5 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 PL
50 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
Plnka:
1 l
3 ks
2 bal.
1 PL
50 g zmäknuté
150 g
500 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky prísady na cesto zmiesime a ak máme čas, dáme do chladničky na 2 hodiny (ja som čas nemala :) ). Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto upečieme do ružova. Trvá to len pár minút!!

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým piškóty chladnú, pripravíme si plnku: Do mlieka dáme Zlaté klasy, žĺtky, hladkú múku a poriadne rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme maslo a tuhý sneh z bielkov s cukrom.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne ale jemne zmiešame a natrieme na piškótu. Dáme do chladu stuhnúť.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačom. Natrieme na stuhnutú plnku a opatrne priložíme druhú piškótu. Hotový krémeš potrebuje čas na zmäknutie. Najlepšie v uzavretej nádobe v chladničke. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist