Medový krémeš
Medový krémeš

Medový krémeš fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 4. februára 2019
Medový krémeš (fotorecept)
Foto: ailuj82

Jednoduchý a u nás obľúbený.

20
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
1 PL
50 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
Plnka:
1 l
3 ks
2 bal.
1 PL
50 g zmäknuté
150 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto zmiesime a ak máme čas, dáme do chladničky na 2 hodiny (ja som čas nemala :) ). Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto upečieme do ružova. Trvá to len pár minút!!

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým piškóty chladnú, pripravíme si plnku: Do mlieka dáme Zlaté klasy, žĺtky, hladkú múku a poriadne rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme maslo a tuhý sneh z bielkov s cukrom.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne ale jemne zmiešame a natrieme na piškótu. Dáme do chladu stuhnúť.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačom. Natrieme na stuhnutú plnku a opatrne priložíme druhú piškótu. Hotový krémeš potrebuje čas na zmäknutie. Najlepšie v uzavretej nádobe v chladničke. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

    Medový krémeš (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

grejsy
Krémeš je krásny , pekne sa ti vydaril. Mám rada krémeše a domáce sú najlepšie.
haji
Těsto neskutečné. Krémy bych zvládla, ale těsta a pak krájení na porce - haha Větší grotesku si neumím představit. Jedině kdyby někdo chtěl natočit silvestrovský trhák.
Kouzelný dezert, sám recept i fota! Hluboce smekám, jsi šikulka!!
evelynba
Náááádhera! Hneď by som si jeden šlohla, keby sa dalo, milujem medové krémeše. Ale že vraj jednoduchý! Ja by som si teda asi netrúfla, dopadla by som zrejme ako píše @Haji , len s tým rozdielom, že ja by som asi pokazila aj ten krém. :-)))
ailuj82
Ďakujem za milé komentáre.
Krémeš keď postojí, piškóta zmäkne a dá sa krásne krájať.
Aj preto mám radšej tento medový ako klasický francúzsky. To lístkové cesto je pre mňa tvrdý oriešok :).
A krém je úplne super, vždy sa podarí.
evelynba
No a keď teda ukladám, ešte som zabudla sa opýtať - skutočne idú tie vyšľahané bielka do horúceho krému? Nezrazí sa to?
denyany
Krásne foto! To ma zaujalo, že je ako z kuchárskej knihy, lebo mne krémeš nechutí a isto ho robiť nebudem. Ale oceňujem, ako krásne si koláčik urobila a nafotila.
valery24
Z uvedených surovín sú 2 cestá? Poprosím uviesť veľkosť plechu. Vďaka.
ailuj82
Plech 27x36cm, z uvedeného množstva sú 2 cestá.
eva233
Skúsila som- môj prvý v živote a vyšiel perfektne. Manžel zjedol skoro pol plechu a povedal, že by zjedol aj celý, ale asi by praskol :-D Ďakujem za super recept.
dana53
Tiež som mucnik vyskúšala, myslím si však, že by bolo vhodné znížiť množstvo
Sody bikarbony. Piekla som ho 2x pri prvom raze mi to množstvo vadilo, cítila
Som ho. Možno sa mýlim, ale taký je môj pocit. Inak je mucnik dobrý, cesto sa vydarilo super. Ďakujem za spestrenie sortimentu mucnikov.
kucharka
Robila som tento krémeš na rodinnú oslavu.
Podľa predošlých komentárov som dala menej sódy bikarbóny. Robila som takýto krémeš prvýkrát a preto som nevedela, že by mal ísť do plechu s vysokými odopínateľnými bokmi... bolo by to všetko oveľa jednoduchšie. Hlavne aj preto, že 1L mlieka na dva Zlaté klasy bolo asi viac ako treba, krém poriadne nedržal, aj keď bol zchladený. Potom som pozerala iné recepty a bolo tam okolo 7-8dcl na dva Zlaté klasy. Na chuti to ale samozrejme neubralo, krémeš bol výborný a všetkým chutil.
( Ešte som si zjednodušila pečenie tak, že som cesto vyvaľkala na jeden veľký plech a potom ho prekrojila na polovičku. )
Ďakujem za recept.
ailuj82
@Kucharka (13.5.2019 15:42)

Do krému ide aj múka a žĺtky. Tie ho tiež zahustia, netreba viac zlatých klasov. Mne sa zatiaľ vždy podaril.
Ďakujem za vyskúšanie :)