Medový krémeš fotorecept
Foto: ailuj82
Jednoduchý a u nás obľúbený.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
50 g zmäknuté |
|
150 g |
|
500 ml |
|
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto zmiesime a ak máme čas, dáme do chladničky na 2 hodiny (ja som čas nemala :) ). Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto upečieme do ružova. Trvá to len pár minút!!
-
2
Kým piškóty chladnú, pripravíme si plnku: Do mlieka dáme Zlaté klasy, žĺtky, hladkú múku a poriadne rozmiešame. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Do horúceho pridáme maslo a tuhý sneh z bielkov s cukrom.
-
3
Poriadne ale jemne zmiešame a natrieme na piškótu. Dáme do chladu stuhnúť.
-
4
Smotanu vyšľaháme s cukrom a so stužovačom. Natrieme na stuhnutú plnku a opatrne priložíme druhú piškótu. Hotový krémeš potrebuje čas na zmäknutie. Najlepšie v uzavretej nádobe v chladničke. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Kouzelný dezert, sám recept i fota! Hluboce smekám, jsi šikulka!!
Krémeš keď postojí, piškóta zmäkne a dá sa krásne krájať.
Aj preto mám radšej tento medový ako klasický francúzsky. To lístkové cesto je pre mňa tvrdý oriešok :).
A krém je úplne super, vždy sa podarí.
No dobre teda, tak ukladám. :-)))
Áno, do úplne horúceho krému. Nezrazia sa.
Sody bikarbony. Piekla som ho 2x pri prvom raze mi to množstvo vadilo, cítila
Som ho. Možno sa mýlim, ale taký je môj pocit. Inak je mucnik dobrý, cesto sa vydarilo super. Ďakujem za spestrenie sortimentu mucnikov.
Podľa predošlých komentárov som dala menej sódy bikarbóny. Robila som takýto krémeš prvýkrát a preto som nevedela, že by mal ísť do plechu s vysokými odopínateľnými bokmi... bolo by to všetko oveľa jednoduchšie. Hlavne aj preto, že 1L mlieka na dva Zlaté klasy bolo asi viac ako treba, krém poriadne nedržal, aj keď bol zchladený. Potom som pozerala iné recepty a bolo tam okolo 7-8dcl na dva Zlaté klasy. Na chuti to ale samozrejme neubralo, krémeš bol výborný a všetkým chutil.
( Ešte som si zjednodušila pečenie tak, že som cesto vyvaľkala na jeden veľký plech a potom ho prekrojila na polovičku. )
Ďakujem za recept.
Do krému ide aj múka a žĺtky. Tie ho tiež zahustia, netreba viac zlatých klasov. Mne sa zatiaľ vždy podaril.
Ďakujem za vyskúšanie :)