Torta Pavlova
Torta Pavlova

Pavlova torta fotorecept

mirka92 - bez fotkymirka92, 24. októbra 2019
Pavlova torta (fotorecept)
Foto: mirka92
6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
300 g
1 PL
1 ČL
Krém:
250 ml (33 %)
500 g
3 PL
1 bal.
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom (ja som mixovala robotom cca 10 min). Potom pridáme 1 ČL octu a 1 PL Solamylu a premiešame.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie. Snehovú hmotu nemusíme veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú. Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú. Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz. Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich tam vychladnúť. POZOR: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým chladnú korpusy, urobíme krém. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom (tiež som šľahala robotom na 4. stupni). Pridáme mascarpone ešte jemne premiešame a krém dáme do chladničky, kým korpusy nebudú úplne studené.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnuti naplníme tortu a ozdobíme ovocím. U nás najviac chutia čučoriedky a jahody. Je možné použiť akékoľvek ovocie. No odporúčam vždy čerstvé, keďže mrazené púšťa vodu. Naplníme tortu a necháme cca 2 hodiny v chladničke a podávame. Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať. Odporúčam vyskúšať každému, je to jednoduchá a veľmi chutná tortička ❤

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť ✔

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Je to naozaj vyborna a v podstate velmi jednoducha torta.Prvykrat som mala obavy ci sa bude dat vobec krajat ,ci sa nebude skor lamat a podobne.Ale nebol ziaden problem.Aj u nas najviac chuti s jahodami a cucoriedkami,ale tiez maliny ,dobre dozrete marhule,broskyne,banany,ananas,mango...a cokolada.Korpus vlastne znesie akukolvek kombinaciu ovocia- to vsak musi byt dobre vyzrete a makke.
Mojim snom je, aspoň raz ochutnať aspoň kúsok torty Pavlovovej ( a nie Pavlovej torty, ako sa nesprávne píše). Možno sa k tomu raz dostanem a spravím si aj keď malú, so sladidlom a ovocím.
Ďakujem, že si zavesila tento recept a upozornila, že korpus musí chladnúť v rúre ( nebyť toho, isto by som plechy vytiahla hneď po upečení) , myslela som, že túto tortu nedokážem urobiť, ale vydarila sa a chutila fantasticky. Nemala som Solamyl, tak som dala kukuričný škrob Gustin, nevadilo.... a čerstvé ovocie som mala len maliny, tiež nevadilo ...

Pridaj komentár k receptu: