Pavlova torta fotorecept
Foto: mirka92
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom (ja som mixovala robotom cca 10 min). Potom pridáme 1 ČL octu a 1 PL Solamylu a premiešame.
-
2
Z vyšľahaných bielkov vytvarujeme dva okrúhle korpusy na dvoch plechoch vyložených papierom na pečenie. Snehovú hmotu nemusíme veľmi rozťahovať, v rúre sa korpusy pekne roztiahnu a narastú. Prvý plech dáme na druhú mriežku a druhý na spodnú. Pečieme na 150 °C asi 60 minút oba korpusy naraz. Po hodine rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme ich tam vychladnúť. POZOR: Korpusy nevyberáme hneď po upečení, pretože by mohli spadnúť.
-
3
Kým chladnú korpusy, urobíme krém. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom (tiež som šľahala robotom na 4. stupni). Pridáme mascarpone ešte jemne premiešame a krém dáme do chladničky, kým korpusy nebudú úplne studené.
-
4
Po vychladnuti naplníme tortu a ozdobíme ovocím. U nás najviac chutia čučoriedky a jahody. Je možné použiť akékoľvek ovocie. No odporúčam vždy čerstvé, keďže mrazené púšťa vodu. Naplníme tortu a necháme cca 2 hodiny v chladničke a podávame. Nebojte sa, nebude sa mrviť ani lámať. Odporúčam vyskúšať každému, je to jednoduchá a veľmi chutná tortička ❤
-
5
Dobrú chuť ✔
ďakujem Ti ❤
ďakujem ❤
ďakujem.. skúste dva korpus dať na jeden plech