Bravčové v kôprovej omáčke

marcelc - fotkamarcelc, 13. marca 2014
Bravčové v kôprovej omáčke
Foto: marcelc

Jednoduchá, poctivá slovenká kuchyňa...

4
porcie
5 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
350 ml
100 g
2 PL (alebo polohrubá)
2 hrste
2 PL
1 PL
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku cca 5 min., pridáme mäso a tiež krátko osmahneme.

  2. 2

    V druhom hrnci spravíme bielu zápražku - roztopíme maslo, pridáme múku opražíme a pomaly zalievame mliekom (nie naraz aby sa nám zmes nezrazila). Pridáme bujón a kôpor, privedieme do varu. Pridáme mäsko s cibuľkou a varíme na miernom plameni kým je mäso hotové (cca 45 min.)

  3. 3

    Pred koncom dochutíme omáčku citrónovou šťavou, cukrom, soľou a čiernym korením. Podávame s knedlíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

kukulienka71
Aj keď ja robím toto vynikajúce jedlo iným spôsobom,musím ťa pochváliť,určite je veľmi chutné!
babkamt
Kôprovú omáčku máme radi. Už sa teším , že ju spravím z čerstvého kôpru.
1x tyska
medulienka122
jediná omáčka, ktorú moji chlapi milujú, a o sebe ani nevravím :), len ma nenapadlo, že aj s bravčovým to "ide" :D...
slavka11
dakujem za tip. Nevedela som co uvarit z pliecka a na toto som zabudla. Pridem domov a uvarim
yogicek
@marcelc
Dobrý recept. Aj u nás kôprovka ide. Ak môžem doporučiť, čerstvý kôpor nikdy nevar dlho. Stačí pred koncom varenia dve, tri minútky. Omáčka bude výraznejšia a lepšia.
morenajea
Uvarené a výborné, podávali sme s ryžou. Môžem povedať, že nám takto chutila viac než klasická koprovka. *****