Foto: marcelc
Jednoduchá, poctivá slovenká kuchyňa...
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
60-90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku cca 5 min., pridáme mäso a tiež krátko osmahneme.
- 2
V druhom hrnci spravíme bielu zápražku - roztopíme maslo, pridáme múku opražíme a pomaly zalievame mliekom (nie naraz aby sa nám zmes nezrazila). Pridáme bujón a kôpor, privedieme do varu. Pridáme mäsko s cibuľkou a varíme na miernom plameni kým je mäso hotové (cca 45 min.)
- 3
Pred koncom dochutíme omáčku citrónovou šťavou, cukrom, soľou a čiernym korením. Podávame s knedlíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý recept. Aj u nás kôprovka ide. Ak môžem doporučiť, čerstvý kôpor nikdy nevar dlho. Stačí pred koncom varenia dve, tri minútky. Omáčka bude výraznejšia a lepšia.