Medovo-orechové rezy fotorecept
Foto: Sonulienka
Piekla som manželovi k narodeninám tento výborný zákusok.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
100 ml (na pokvapkanie upečeného cesta) |
|
Krém: | |
450 ml |
|
2 PL |
|
2 PL (alebo Solamyl) |
|
250 g |
|
100 g |
|
2 bal. |
|
Orechová hmota: | |
400 g (nasekané) |
|
100 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Hladkú múku, práškový cukor, maslo, med, vajíčka a sódu dobre zmiešanú v mlieku dôkladne spracujeme.
-
3
Cesto si rozdelíme na dve polovice. Na pracovnú dosku si dáme papier na pečenie a na ňom si vyvaľkáme tenký plát, ktorý prešuchneme na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút. Sledujte si ale každá svoju rúru.
-
4
Cesto upečené.
-
5
Pokiaľ sa nám cesto pečie si urobíme orechovú hmotu, všetky suroviny si dáme do hrnca na sporák a ohrievame pokiaľ nemáme hustú hmotu. Druhú polovicu plátu si tiež vyvaľkáme na papieri na pečenie, prešuchneme si ju na plech a natrieme orechovou hmotou. Tiež pečieme 15 minút tak ako prvý plát. Tu je upečené a prekrojené tak ho lepšie prenesieme.
-
6
Pokiaľ nám pláty chladnú si urobíme krém. V mlieku si rozpustíme kryštálový cukor pridáme múku a škrob a uvaríme hustú kašu, ktorú si necháme úplne vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme do peny maslo s vanilkovým cukrom. Keď je kaša vychladnutá pomaličky ju pridávame k maslu a dobre vyšľaháme.
-
7
Vychladnutý prvý plát pofŕkame rumom a natrieme krém, preložíme obidve polovičky druhého orechového plátu. Zákusok necháme do druhého dňa v chladničke aby cesto zmäklo. No a hotovo. Jednoduchý a výborný koláčik máme hotový.
-
8
Je fakt výborný takéto zákusky môžem medovo orechové sú na moje chuťové kanáliky. Vyskúšajte ak ste ešte nevyskúšali.
Děkuji, milá @Sonulienka . Jsem zvědavá jako opice. Kde jsi k ní přišla? Prosím, trochu mi ji přibliž. Nemohu trefit na dobrou stěrku, která by mi vyhovovala.
Děkuji, jasná zpráva, rozhodím sítě.
Rumom sa pokvapká upečený korpus - bod 7. Upresnili sme to aj v surovinách.