Cinnamon Rolls fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 31. mája 2014

Škoricové kysnuté sú klasika, krásne voňajú, skvelo chutia na raňajky, alebo len tak zo zmrzlinou ku kávičke...tieto som vytunovala polevou...

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

700 g
2 lyžice
3 dcl
2 ks
1/2 lyžičky
2/3 kocky
150 g
Plnka:
150 g
100 g
2 lyžice
1 lyžica
Poleva:
150 g
50 g
pár kvapiek
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny, aby mali rovnakú teplotu..

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zo surovín vymiešame pružné nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, keď nám cesto pomaly začne vyliezať z misky, tak ho preložíme na dosku...

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    maslo necháme úplne zmäknúť a doňho zamiešame škoricu, kakao, cukor. Cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou...

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zrolujeme, a nakrájame na 5 cm kolieska

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť...

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    suroviny na plnku vyšľaháme , rolky vložíme do vyhriatej rúry...počkáme si na omamnú vôňu, po 20 minútach sú krásne upečené

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    navrstvíme na ne polevu a poroztierame po celom povrchu, potom necháme trochu vychladnúť, navaríme kávu...

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme zmrzlinu a pochutnávame si...nič pre odtučňovačku:-)

    Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

denyany
Takže nič pre mňa, aj keď vyzerajú krásne a musia chutiť božsky aj bez zmrzliny. Podarili sa ti!:-)
cesminaz
Naaadhera!!! ..vydarili sa ti krasne ;-) Skoricove milujem a z tvojich by som si veru dala jedno..dve.. :-))
janikbj
môj muž zbožňuje akékoľvek škoricovníky, robievam plnku so strúhankou ako mám vo svojich mini-slimáčikoch, ale nabudúce skúsim pre zmenu tieto tvoje. keby som stihla, možno aj zajtra. akurát nemám takú múku a zajtra ju určite nekúpim, tak rozmýšľam, či ju nahradím bielou alebo zmiešam bielu s ceozrnnou strednou... čo myslíš? skúšala si aj z inej múky?
eviana
Super sú tieto slimáčiky rollsami zvané, tá poleva ich posunula do vyššieho levelu, krásne, voňajúce škoricou, mňam :)
janikbj
vyskúšané. mám akurát jeden dotaz. použila som celozrnnú špaldovú múku a cesto je oveľa tmavšie ako tvoje. nepoužila si špaldovú hladkú bielu múku? tak sa mi zdalo aj podľa fotky, ale keď sa v rozpise písalo celozrnná, tak som dala celozrnnú :D
každopádne, koláče sú výborné, dosť veľké a sýte, super na raňajky. ďakujem za recept .-)
zuzanka1367
Tak som hneď išla tú múku obzerať. Výrobca je Kuchenmeister a názov je špaldová múka T812 a dnes som použila múku od Biomily a tá je oveľa tmavšia...asi by bola vhodnejšia tá špaldová biela. Som rada,že chutili ,sú naozaj také odrastené:-)
janikbj
@zuzanka1367 , vyskúšam niekedy aj s hladkou :-) zbalila som dnes mužovi do práce na desiatu, zjedol 1 buchtu on, 1 kolega a dvaja chlapi mali dosť :D fakt sú sýte, ale to sa na raňajky, príp. zbaliť na výlet hodí :-) hlavné je, že im veľmi chutili a mne tiež. takže vďaka za recept ešte raz
frezia
Dnes som ich robila na ranajky. Ta spaldova muka T812 je na ne idealna.
Su jemne, lahke, krehke, vyborne. Este teraz od nich rozvoniava byt. Ja som ich robila bez polevy, my mame radsej take.
Dakujem za vyborny recept.
zuzanka1367
Som rada, že Vám chutili... tiež si myslím, že tá múka bude to pravé...poleva bola len taká skúška, u nás sa osvedčila, ale aj bez nej sú to chutné raňajky :-)
misa
Chcem sa spytat ci suroviny na cesto staci len zmiesat dokopy? Alebo si treba pripravit kvasok? Mozno je to blba otazka, ale kysnute som este nerobila :))
zuzanka1367
Z vlažného mlieka, štipky cukru a droždia si sprav kvások, keď nabobtná tak potom ho zmiešaj za zvyškom surovín a vymies cesto...neboj to pôjde ja som sa kysnutého cesta dlho obávala....
zuzanka1367
Z vlažného mlieka, štipky cukru a droždia si sprav kvások, keď nabobtná tak potom ho zmiešaj za zvyškom surovín a vymies cesto...neboj to pôjde ja som sa kysnutého cesta dlho obávala....
misa
Ďakujem :) Dneska vyskúšam :)