Škoricové kysnuté sú klasika, krásne voňajú, skvelo chutia na raňajky, alebo len tak zo zmrzlinou ku kávičke...tieto som vytunovala polevou...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 700 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 3 dcl |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 2/3 kocky |
|
| 150 g |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| pár kvapiek |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny, aby mali rovnakú teplotu..
-
2
zo surovín vymiešame pružné nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, keď nám cesto pomaly začne vyliezať z misky, tak ho preložíme na dosku...
-
3
maslo necháme úplne zmäknúť a doňho zamiešame škoricu, kakao, cukor. Cesto rozvaľkáme a natrieme plnkou...
-
4
zrolujeme, a nakrájame na 5 cm kolieska
-
5
naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte chvíľu podkysnúť...
-
6
suroviny na plnku vyšľaháme , rolky vložíme do vyhriatej rúry...počkáme si na omamnú vôňu, po 20 minútach sú krásne upečené
-
7
navrstvíme na ne polevu a poroztierame po celom povrchu, potom necháme trochu vychladnúť, navaríme kávu...
-
8
pridáme zmrzlinu a pochutnávame si...nič pre odtučňovačku:-)









myslím si, že ich môžeš kľudne urobiť aj z bielou múkou, tým nič nepokazíš...mne viac chutí špaldová, aj keď tie múky zmiešaš tak by to malo kysnúť. Ja by som to riskla :-)
každopádne, koláče sú výborné, dosť veľké a sýte, super na raňajky. ďakujem za recept .-)
Su jemne, lahke, krehke, vyborne. Este teraz od nich rozvoniava byt. Ja som ich robila bez polevy, my mame radsej take.
Dakujem za vyborny recept.
dobre,že si pripomenula, dlho som ich nerobila