Foto: elysa
Chutné mäso podávané s cestovinou...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso pokrájame na malé "akoby" rezníky.
-
2
Cibuľu pokrájame na drobno, orestujeme na masti do sklovita.
-
3
Na orestovanú cibuľu dáme prudko restovať mäso, restujeme pokiaľ sa mu neuzavrú póry.
-
4
Pridáme pretlak a koreniny, pokiaľ pridáme pálivú čerstvú papriku, tak s čiernym korením narábame podľa svojej chuti na pikantné. Prilejeme víno.
-
5
Pridáme na drobno pokrájanú čerstvú papriku.
-
6
Všetko spolu dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou.
-
7
Dusíme do mäkka, mäso si pustí svoju šťavu, ak má šťavy málo a ešte nie je mäkké, podlievame troškou vody, len toľko, aby mäso bolo akurát zaliate.
-
8
Na konci dokoreníme podľa potreby. Podávame s cestovinou, alebo parenou knedľou.
5*