Hovädzie dusené na červenom víne

elysa - fotkaelysa, 23. novembra 2013
Hovädzie dusené na červenom víne
Foto: elysa

Chutné mäso podávané s cestovinou...

5
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks
 alebo olej
140 g
200 ml
1 ks na kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na malé "akoby" rezníky.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na drobno, orestujeme na masti do sklovita.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 2
  3. 3

    Na orestovanú cibuľu dáme prudko restovať mäso, restujeme pokiaľ sa mu neuzavrú póry.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pretlak a koreniny, pokiaľ pridáme pálivú čerstvú papriku, tak s čiernym korením narábame podľa svojej chuti na pikantné. Prilejeme víno.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na drobno pokrájanú čerstvú papriku.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 5
  6. 6

    Všetko spolu dobre premiešame a dusíme pod pokrievkou.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 6
  7. 7

    Dusíme do mäkka, mäso si pustí svoju šťavu, ak má šťavy málo a ešte nie je mäkké, podlievame troškou vody, len toľko, aby mäso bolo akurát zaliate.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 7
  8. 8

    Na konci dokoreníme podľa potreby. Podávame s cestovinou, alebo parenou knedľou.

    Hovädzie dusené na červenom víne - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to vyzera naramne chutne, tie chute pekne harmonizuju, viem si to predstavit, mozno aj s knedlikom ale tarhona u nas tiez ide na odbyt :)) dala som automaticky 5
ak mozem poradit,nakrajat maso na kocky asi 3 krat 3 cm,aby bola chut a kozistencia masa citit v omacke.recept inac ok.