Foto: gacy
Nikdy som nejedela nič lepšie !!! :) Vážne odporúčam je to vinikajúci recept. Hlavne NIKDY nevynechajte z receptu rum :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
6 PL |
|
5 PL |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Ďalej plníme: | |
350 g |
|
Poleva: | |
120 g |
|
1/4 ks |
|
1 čl |
|
Plechy: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do väčšej misky si dáme múku.
-
2
Do hrnca si dáme pr.cukor,celé vajcia,rum,sódu BB,palmarín a med. Postavíme na šporák a roztopíme. Vznikne taká penová zálievka :)
-
3
Túto "penovú zálievku" pridáme do misky s múkou.
-
4
Ďalej rukami vypracujeme cesto, ktoré dáme min. na pol hodinu do chladničky.
-
5
Zatiaľ si pripravme plnku. Do hrnca si dáme mlieko, krupicu a cukor. Stále miešame asi 15-20 min kým nevznikne riadne hustá kaša. Dáme vychladnúť.
-
6
Vychladnutú plnku dáme do mixéra, pridáme maslo a poriadne vymixujeme. Nakoniec dáme ešte aj rum a znova premiešame. Dáme do chladu.
-
7
CESTO SI ROZDELÍME NA 4 ČASTI. :) Zoberieme jednu štvrtinku a vytvarujeme kocku. (lepšie sa vaľká na obdĺžnik)
-
8
Cesto poriadne vyvyľkáme. (je tenké ako vlas občas sa trhá ale to nevadí, to zamaskujeme :D )
-
9
Obrátime si plech na ruby a vymastíme ho maslom. Na taký plech dáme cesto. (Vymastila som ešte jeden plech aby som to mala rýchlejšie). Pretrčajúce cesto zrežeme a nalepíme tam kde nám chýba. To že to vyzerá hnusne fakt nevadí :D
-
10
Dôkladne cesto poďobeme vidličkou. (nevadí že sa trhá)
-
11
Takéto cesto dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme tak 5 min (je to ozaj rýchlo) na 180°C z oboch strán.
-
12
Hneď po vybratí cesto zdola zrežeme nožíkom a našuchneme do hlbokého plechu. (postup zopakujeme ešte 3-krát a máme 4 cestá)
-
13
Z hlbokého plechu dáme vychladnuté cestá preč. Jedno cesto otočíme a dáme znova späť do plechu. Natrieme ho polkou plnky.
-
14
Položíme dalšie 2.cesto (to už neobraciame) a natrieme ho poriadnou vrstvou džemu. Dala som celý malý zaváraninový pohár.
-
15
Dáme 3-tie cesto a to potrieme zvyšnou polkou krému. Prikryjeme posledným cestom a pripravíme si čokoládovú polevu. (Čokoládu s cerou a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a hneď vylejeme na koláč). Najprv som ju rozotrela lízatkom a ostatok prstom. HOTOVO. Necháme aspoň 3 hodinky odpočívať v chlade. Cesto bude mäkkučké, vláčne a nenormálne super !!! :)
-
16
Takto vyzera v reze :) Itadakimasu
To čo znamená?
@esi Itadakimasu je po japonsky. Nieco ako Fobru chut alebo Podme jest :)