Foto: mishchoc
Keď som jedného dňa bola u kamarátky na obede, ponúkla mi neobvykle pripravenú ryžu. Vraj ju vypražila na panvici, pridala zeleninu a chilli. Tak Zobraziť celý popisKeď som jedného dňa bola u kamarátky na obede, ponúkla mi neobvykle pripravenú ryžu. Vraj ju vypražila na panvici, pridala zeleninu a chilli. Tak som sa postavila ku sporáku a lámala si hlavu nad tým, ako inak by sa dala táto ryža ochutiť. A veru, že som na to prišla! Vznikla z toho táto mňamka, nad ktorou všetci krútili hlavami lebo vraj, to bude hnusné. Ach tie predsudky. Celá panvica zmizla len sa zaprášilo. P.S.: Ohľadom množstva surovín.. koľko toho chcete, toľko tam toho dajte :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panvicu polejeme trochou oleja a na to nasypeme chili (korenie alebo rozdrvenú papričku) a soľ. Mäso pokrájame na kocky a na panvici opečieme. Mäso z panvice vyberieme a zatiaľ dáme mimo do misky alebo na tanier.
- 2
Z vajíčok si spravíme praženicu a tiež ju zatiaľ odložíme mimo.
- 3
Všetku zeleninu pokrájame na menšie kúsky a hodíme na panvicu. Keď všetko zmäkne, vyberieme ju von a dáme do misky nabok.
- 4
Panvicu polejeme olejom a pridáme ryžu. Opražíme ryžu a ochutíme trochou sójovej omáčky.
- 5
Do ryže pridáme zeleninu, mäso aj praženicu a poriadne zamiešame. V prípade potreby ešte dochutíme worchesterovou a sójovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
raz som aj kupila taku cinsku zmes,bol to nejaky cinsky salat v kyslom naleve,vraj sa to je ako priloha samostatne,ale ja som to scedila a dala do tej ryze a bolo to vyborne,neviem to sice vygooglit,ale kupila som to v kauflande a stalo to nieco cez 2eura a bolo to v pohari ako zavaranina,velmi odporucam ak to najdete :)
a dámy,jasné,ze je ta ryza predtym uvarená :)
@mischchoc , my opekanu ryzu robime takto:
varecha.pravda.sk/recepty/nasi-goreng-fried-rice-opekana-...
Moj muz robil minuly tyzden, tiez sme si pochutili :-).
www.inproba.nl/oriental/producten/23/atjar-tjampoer/...
@janger teraz som tu cinsku zmes v naleve videla v novom letaku lidl na dalsi tyzden :-) to je asi na jedno kopyto :-)
Ešte jedna malá rada: Nerob praženicu, ale keď máš všetko ostatné hotové, rozbi vajíčko na panvici a hneď prihoď ostatné a miešaj. Vajíčko tak spojí všetky chute do jednej.
Logicky, že ryža musí byť minimálne predvarená, ak nie uvarená 😊