Foto: zlatulik3
Doteraz som robila chlieb bez miesenia, ale dnes som vyskúšala s čerstvým droždím a do 3 hodín sme mali chutný chlebík na stole..
na 230 °C
Postup
-
1
Na celý chlieb budeme potrebovať 2 hrnčeky vody a možno aj menej, odlejeme trocha do misky, kde pridáme droždie a trocha cukru. Necháme nakysnúť..
- 2
Pridáme k droždiu múku, soľ, korenie, olej, semienka a vodu postupne prilievame a miesime, spracujeme hladké cesto, ktoré sa trochu lepí..zakryjeme a necháme vykysnúť v teple na hodinu.
- 3
Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku ..pár krát len tak preložíme necháme 10 minút oddýchnuť..Potom ešte preložíme a zase cesto oddychuje..Pripravíme utierku, pomúčime bochník, na ňu položíme a prikryjeme daľšou utierkou-takto oddychuje ešte pol hodinu...Medzitým zapneme rúru na 230°C a vložíme do nej liatinový pekáč aj s prikrývkou, alebo jánske sklo..na pol hodinu..Potom vyberieme pekáč.. a opatrne do neho položime ten bochník ..zakryjeme a šup do rúry na 30 minut..,potom nádobu odokryjeme a ešte pečieme do chrumkava 15 až 20 minút..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len zakusnúť.
*****
Možno by si mohla doplniť pre menej skúsených, aká hladkú múku používaš: T 650 chlebovú alebo 00 špeciál.
Ak môžem @zlatulik3 , pridám link na svoj blog o chlebíkoch. Dúfam, že nevadí ;)
www.kuchyna.megdesign.sk/ako-na-kvaskovy-chlieb/...
A komu sa nepaci,potom nech sa paci...
5*
Chutil vynikajúco a vôňou domova.
Krasny chlebik,podaril sa ti..:-)
Ďakujem za recept.
Už som minule piekla rovno dva😁
Ďakujem krásne za receptík