Pochúťkové bowle s kivi
Kivi olúpeme, nakrájame na plátky, uložíme do misky, posypeme cukrom, zalejeme citrónovou šťavou...
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...
Nákyp z tofu a čučoriedok
Tento recept som našla v jednej veľmi zdravej vitamínovej kuchárke, trošku som ho upravila a už...
Kukuricovo-hrášková polievka
Je to klasická polievka, len som si ju upravila. Ja málo používam bielu múku na...
Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...
Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Frikadelky so zeleninou :)
Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...
Špeci muffinčeky
Toto je vynikajúci recept na ešte vynikajúcejšie muffinčeky. Je to jediný recept, ktorý mi aj...
Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka
Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
Bezmliečne nanuky z pohánkového tvarohu
Ponúkam recept na nanuky z pohánkového tvarohu vhodné pri bezmliečnej diéte. Ich príprava je jednoduchá a...
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Pečienková nátierka
Táto nátierka sa hodí vždy a všade:-)Je výborná a u nás má velký úspech... :-)Dobrú chuť....
Plnená roláda
Mám veľa dubákov a preto som ich chcela patrične využiť a tak vznikla fantastická roláda...
Avokádové brownies (aj bezlepková verzia)
V poslednej dobe sú u nás obľúbené brownies, tak bol aj dnes z toho čo...
Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.
Kuracie prsia s paradajkou
Na oleji orestujeme kuracie prsia, pridáme paradajky nakrájané na kocky , huby, pridáme vína,...
Pampúšikové muffiny
Spojenie fašiangových pampúšikov a muffinov - toto je skvelý nápad z najnovšieho časopisu Apetit. Recept som...
Hovädzie plátky Nany spod Bankova
Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...
Kuracie mäso v kešu - pistáciovej marináde
Maso dame do misky a pridame vsetky suroviny na marinadu. Maso s marinadou dobre premiesame...
Losos v špenátovej omáčke
Vody ponúkajú množstvo rýb i živočíchov najrôznejších chutí, farieb a textúr. Nuž neváhajme nazrieť pod...
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...