Zo stránky http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7qsagj.sk.html
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Piškóta: Vajíčka oddelíme. Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridáme práškový cukor a šľaháme do tuha. Do tuhého snehu zašľaháme žĺtka a nakoniec zľahka, pomocou varešky vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 min. pri teplote 170 °C. Z korpusu po upečení stiahneme papier a necháme vychladnúť . Korpus vložíme naspäť do tortovej formy a pokvapkáme ananásovou šťavou. Na cesto navrstvíme krém, pomocou lyžičky spravíme na povrchu vlnky, ozdobíme ananásom a mandľami. Nakoniec dáme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
- 2
Krém: Želatínu dáme napučať do studenej vody, po napučaní ju rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Šľahačku v prášku vyšľaháme do tuha. Do tuhej šľahačky zašľaháme pochúťkovú smotanu, prilejeme a krátko zašľaháme rozpustenú želatínu ( nie horúcu ) . Nakoniec primiešame dobre odkvapkaný ananásový kompót.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu