Foto: muffins
Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a jahodami :-)
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
1/2 balíčka |
|
6 ks |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
150 g |
|
Na srdcovú formu: | |
|
|
|
|
Plnka: | |
|
|
|
|
Na vrch: | |
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor vymiešame a za stáleho miešania prilejeme vodu a po kvapkách olej. Z bielkov ušľaháme sneh. Striedavo pridávame múku a sneh a prášok do pečiva do žĺtkovej hmoty. Všetko pomaly vmiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame.
- 2
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme predtým omastili olejom a vysypali strúhankou. Dáme piecť na 200°C 60 min.
- 3
Upečenú bábovku prerežeme v strede a plníme džemom a jahodami.
- 4
Keď je bábovka upečená, roztopíme si čokoládu do ktorej, podľa potreby, pridáme maslo a kvapku oleja, aby sa čokoláda pekne leskla.
- 5
Bábovku potrieme čokoládou a zdobíme. Ja som ju zdobila bielymi srdiečkami a striebornými guľôčkami.
- 6
A samozrejme aj jahodami. Jahodu som si prerezala na dve časti a vykrajovala srdiečka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu