Valentínska bábovka

muffins - bez fotkymuffins, 14. januára 2015
Valentínska bábovka
Foto: muffins

Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a jahodami :-)

30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
250 g
1 balíček
1/2 balíčka
6 ks
2 dcl
2 dcl
150 g
Na srdcovú formu:
Plnka:
Na vrch:
200 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor vymiešame a za stáleho miešania prilejeme vodu a po kvapkách olej. Z bielkov ušľaháme sneh. Striedavo pridávame múku a sneh a prášok do pečiva do žĺtkovej hmoty. Všetko pomaly vmiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame.

  2. 2

    Cesto vylejeme do formy, ktorú sme predtým omastili olejom a vysypali strúhankou. Dáme piecť na 200°C 60 min.

  3. 3

    Upečenú bábovku prerežeme v strede a plníme džemom a jahodami.

  4. 4

    Keď je bábovka upečená, roztopíme si čokoládu do ktorej, podľa potreby, pridáme maslo a kvapku oleja, aby sa čokoláda pekne leskla.

  5. 5

    Bábovku potrieme čokoládou a zdobíme. Ja som ju zdobila bielymi srdiečkami a striebornými guľôčkami.

    Valentínska bábovka - obrázok 5
  6. 6

    A samozrejme aj jahodami. Jahodu som si prerezala na dve časti a vykrajovala srdiečka.

    Valentínska bábovka - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoja Valentinska tortica je urcite velmi chutna,paci sa mi,ze nie je preplnkovana,dzem a jahody dodavaju tu spravnu chut.Maly kusok na tanieri s kopcekom zmrzliny a salkou kavy staci na oslavu Sv,Valentina.5
muffins
Len čo som ju spravila, hned ju vsetci zjedli. Veľmi im chutilo :) tak som šťastná :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia