Samotná príprava tohoto ľahkého vianočného dezertu nie je dlhá, čosi trvá iba to chladenie :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Víno, žĺtky, cukor, šťavu z celého pomaranča, kôru z pomaranča a citrónu šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Kôru potom vyberieme.
- 2
Vo víne alebo v čaji rozpustíme želatínu a po troškách zašľaháme do teplého krému. Šľaháme až do vychladnutia. Potom do krému zľahka vmiešame sneh z bielkov.
- 3
Tortovú formu vymažeme dobrým olejom a naplníme polovicou krému a necháme stuhnúť v chladničke. Na to pokladieme v rume namočené piškóty, kandizované ovocie a ananás. Zalejeme druhou polovicou krému a necháme dobre vychladiť.Položíme na misu, odoberieme rám z tortovej formy, ozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu