Foto: ejagerka
Recept som získala od kamarátky z Prahy, ktorá ho našla v časopise Apetit.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 |
|
2 ks |
|
1 hustý uvarený |
|
3 - 4 lyžice |
|
5 ks |
|
1/2 |
|
250 g |
|
4 |
|
250 g |
|
150 g |
|
2 lyžičky |
|
štipka |
|
150 g |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Šľahačku ušľaháme s jedným vanilkovým cukrom do tuha. Odložíme do chladničky. Z pudingového prášku, 3 - 4 PL cukru a 500 ml mlieka uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- 2
Jablká olúpeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Dáme do hrnca, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme trošku vody. Varíme do mäkka asi 8 minút
- 3
Maslo, cukor, múku, vajcia, vanilkový cukor, škoricu a prášok do pečiva spracujeme na cesto. Potom doňho pridáme pomrvený marcipán a asi 1/3 udusených jabĺk. Cesto vylejeme do vymazanej (prípadne papierom vystlanej) tortovej formy a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- 4
Koláč necháme vychladnúť, potrieme pudingom, posypeme dusenými jablkami a ozdobíme šľahačkou a mandľovými lupienkami (ja som nemala, tak som len posypala mletou škoricou).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu