Čokoládová zmrzlina

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 19. februára 2015
Čokoládová zmrzlina
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

0,5 l
200 g
250 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Smotanu, mlieko, cukor a čokoládu dáme zovrieť. Chvíľu povaríme a vylejeme do nádoby.

  2. 2

    Zmes necháme čiastočne zamrznúť. Potom ju vyšľaháme ručným šľahačom a podávame v pohároch.

Diskusia k receptu

afataga
no ale ani tato farba nezodpoveda cokoladovej zmrzline
evanaaa
Veruže tak čokoládku niekto spapal:), no treba ale napísať, že zovretú zmes necháme najprv vychladnúť a až potom zamraziť, ale to asi každý vie.....a ak chceme lepšiu, je dobré po vychladnutí hneď vyšľahať, a nechať nielen trochu, ale aspoň 3-4hodiny na mraze, sem-tam premiešať....robila som, bola výborná, stačila smotana, aj jahodovú a vanilkovú. len tá čokoládová bola tmavohnedá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia