Foto: safran
Ľahká, jednoduchá, rýchla a lahodná, vhodná pre každého, zdravého či chorého. Tridóšické jedlo aj pre vegetariánov aj pre vegánov, nenáročné z každého pohľadu.
1
porcia
porcia
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na tuku osmažíme do svetlo hneda plátky cesnaku, vyberieme, vsypeme štipku kurkumy, nasypeme varenú ryžu, zalejeme vodou.
- 2
Keď voda zovrie osolíme, okoreníme, necháme prevrieť a tyčovým mixérov vymixujeme do jemnej konzistencie.
- 3
Na vrch pridáme plátky opečeného cesnaku, pár zelených lístkov koriandra. Prekvapivo príjemné. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prepáč, že manifestujem svoju nevedomosť, čo znamená "tridóšická" ?
inak po zásluhe 5* dávam.
som tu nová a naozaj je dosť ťažko nájsť niečo, čo nemá stovky variant a obmien jedného receptu
u seba razím tendenciu, že nie je hanba nevedieť, ale hanbou je v nevedomosti zostať...
rada sa do tvojho profilu pozriem :-)))
apropos: Vitaj na vareche, cíť sa tu fajn a prajem ti veľa krásnych receptov, na ktoré sa veľmi teším! nech ti to dobre varí :-)
dakujem.
iba sa tu snažím zorientovať, no je pre mňa trocha mätúce, ak jeden recept je v tisíckach obmien, to sa nedá ani prelistovať, dosť ťažké je nájsť niečo, čo by tu nebolo, resp. bolo nové
aj rozdiel v kvalite a odbornosti prispievateľov je taký priepastný...
poteším sa, ak dostanem do TS tipy na skutočne exceletných prispievateľov - ušetrilo by mi to čas
Mrzí ma, ak preklik nefunguje, netuším prečo, skúste ešte: www.facebook.com/AjurvedskaObrazovaKucharka?ref=hl...
alebo jednoducho iba do vyhľadávacieho okienka napísať ajurvedska obrazova kucharka
Ja varím rada a aj dobre, hádam. Pri poslednom skolabovaní hdd som prišla o všetky uložené recepty v pc, tak som sa rozhodla si ich odkladať tu. Také, čo je ich tu habafúra nechám ako skryté a tie, čo sa mi budú zdať, že by mohli byť trocha zaujímavé a neošúchané - aj zverejním.
Vám aj všetkým, čo komentovali želám peknú nedeľu!
www.facebook.com/AjurvedskaObrazovaKucharka
podľa môjho názoru je tu viac perfektných receptov od autorov @2010 ,
@erasserhead , @enerrgizer , @mesiar50 , @martinis , @yogicek , @amelie , @lusinkab.
tie sú určite neokukané, originálne a majú niečo do seba viac, ak budeš mať čas, pozri si ich, možno si z nich vyberieš aj ty sama. :-)
ešte sa mi rátal veľmi @ethanel , už tu vdaka istým prispievateľom nie je, ale má svoj vlastný blog - pozri si ho!
dakujem za tvoju promptnú odpoved.
niet za čo dakovať, rado sa stalo :-)
už som zaklikla a pridala medzi svoje obľúbené stránky.
ešte raz veľká vdaka ti :-)
málo kto sa orientuje v ájurvéde, aj keď je teraz vďaka spa na Slovensku moderná, tak som sa rozhodla prispievať na toto fórum iba satvickými a tridóšickými receptami (v recepte to pomenovanie dávam, aby sa objavili pri vyhľadávaní cez google).
Myslím, že svojím logickým uvažovaním viem spriemerovať referencie vcelku rýchlo, ako som to myslela pošlem do TS, jedná sa mi vlastne o jedného prispievateľa, ktorého recepty si tu ľudia obľúbili a nie sú dostupné. Rozumieme si teraz? Vraj je možnosť za určitých okolností jeho stopy na tento stránke predsalen dohľadať. Bola by som vďačná za takúto pomoc.
aj v budúcnosti sa poteším akejkoľvek konštruktívnej kritike
varecha.pravda.sk/profil/eraserhead/recepty/...
a
o @2010 pozri toto aspoň:
varecha.pravda.sk/diskusie/dakujem-2010-/5102-forum.html...
varecha.pravda.sk/diskusie/upravy-receptov/4956-forum.htm...
Ja som tu kvôli receptom, a nie tým na "jogurt" čo sa stane za 3 dni sám a objaví sa ako top dňa, nechcem sa nikoho dotknúť, ale to bolo pre mňa príliš na trávenie
podľa môjho názoru sú to recepty nesporne najlepšie na vareche, ten pán vie úžasne variť a vie o čom hovorí :-) vyzná sa v svetovej gastronomii ako málokto.
má recepty j na iných weboch, avšak pod inými nickmi a všetky sú vynikajúce :-) veľmi si ho vážim za jeho jedinečné kuchárske umenie.
@pusta tiež ďakujem, neviem, čo sa zmenilo, lebo niektoré notifikácie mi prídu (pod mojími receptami) a niektoré nie (pod cudzími) - je mi to záhada, idem sa pozrieť