Kapustnica so šošovicou (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Dávka na cca 5 litrov kapustnice.

Suroviny

300 g
 za studena lisovaný
 alebo pór
1 kg
200 ml
1-2 ks alebo smažený tempeh (netreba)




Postup

  1. 1

    Šošovicu uvaríme v dostatočnom množstve vody s bobkovým listom a novým korením. V 5-litrovom hrnci si medzitým na oleji opražíme červenú papriku a postrúhaný zázvor (cesnak, cibuľu/pór), pridáme kvasenú kapustu a chvíľu opražíme. Potom ku kapuste pridáme uvarenú šošovicu aj s vývarom. Ak máme málo šošovicového vývaru, dolejeme vriacu vodu. Dochutíme sójovou omáčkou tamari a kokosovou smotanou. Kto chce aj údenú chuť, pridá si na kocky pokrájané údené tofu alebo smažený tempeh a nechá prejsť varom.

    Kapustnica so šošovicou (vegan) - obrázok 1

Diskusia k receptu

evanaaa
No, musela by som ochutnať, aby som mohla posúdiť, pre nás " inožravcov" je to ozaj nezvyklé, obdivujem najmä mužov vegánov, tých je asi pomenej ako žien, ale nie takých, ktorí ťažšie fyzicky pracujú, ak sa riadia týmto životným štýlom. Ale až na niektoré tie zámeny to nemusí byť zlé.
viksmile
Rychla kvizova otazka na dnes :) :
Kde zozeniem kokosovu smotanu v Novom Meste n.Vahom? ;)
veganvidya
@viksmile sorry, ale dnes uz nikde. my mame doma cca 3 ks :).. inak to maju v obchodiku so zdravou vyzivou - obchodik nina - ul. csl. armady, v pasazi za csob bankou. skoda, ze som si to precitala az teraz.. mozes dat hustu cast kokosoveho mlieka, ak mas.
viksmile
@veganvidya Dakujem velmi pekne, bola vyborna aj bez "smotany". Som rad, ze som nasiel tvoje recepty, urcite vyskusam aj dalsie.
A dakujem za tip na obchod. Teraz ked som uz pri NM, tak to urcite vyuzujem. Prajem vsetko dobre a zdrave pocas buduceho roku 2014 ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia