Foto: figovnik
www.figovnik.com
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 190 °C. Tortovú formu (ja som mala 28cm) si vymaslujeme a na spodok dáme papier na pečenie. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme z tepla a pridáme cukor, vajíčká a maslo poriadne rozmiešame. Dáme piecť asi na 25 minút.
-
2
Po upečení necháme vychladnúť a potom môžeme rozotrieť na vrch jogurt a posypať mandľami. Ak ho celý nezjeme naraz tak ho skladujeme v chladničke. Ja som dala na vrch: 1 biely jogurt, v ktorom som vymiešala 85g roztopenej čokolády + posypala som mandľami.
Inak v tomto recepte, je tá mandľová múka len ako moje doporučenie, úplne by sa dala vynechať a recept by sa podaril aj tak. :)
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Myslím, že múka je z pomletých obilných zŕn, ostatné zrná, semienka a oriešky nie sú múka, ale hovorí sa im tak pre podobnosť s múkou a to, že sú pomleté na prášok.