Foto: 1000thwindow
Tento koláč ma znamenitú letnú príchuť – nie je suchý ani presladený, je svieži a jednoduchý na prípravu :)
Postup
-
1
Vajcia a cukor vyšľahme do peny. Striedavo potroške pridávame vodu, olej a múku zmiešanú s PDP. Vylejeme na vystlaný plech a pečieme na 200C cca 15-20 minút (doružova).
- 2
Smotanu, stužovač a vanilkový cukor vyšľaháme do šľahačky a pridáme jogurt a smotanovú nátierku a zmes si dochutíme práškovým cukrom podľa chuti.
- 3
Na vychladnutý piškót natrieme tenšiu vrstvu krému (asi 1/3) a na ňu poukladáme piškóty, ktoré pofrkáme šťavou z kompótu, ak používame čerstvé ovocie, tak môžeme napr. sirupom, či trochou rumu. Na piškóty natrieme zvyšný krém a necháme odpočinúť asi hodinku na chladnom mieste.
- 4
Ovocie si nakrájame na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme na koláč a povrch zalejeme želatínou. Na tento koláč som použila 2 jahodové kompóty a polku jahodovej želatíny v prášku, ktorú som rozpustila vo šťave z kompóta a na noc dala do chladnej špajze. Do rána stuhne, piškóty krásne nasiaknu a chytí príťažlivú farbu :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu