Pistáciové kivi rezy so šľahačkou fotorecept
Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového pudingu a plnka z kivi a na vrchu šľahačka. Mohla by som ich volať aj jarné rezy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
6 PL horúca |
|
2 bal. |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Plnka: | |
1 kg čerstvé |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
Na vrch: | |
400 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
Zelená šľahačka na zdobenie: | |
1 bal |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
-
4
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Potom som ho nechala chladiť na mriežke. Ihneď ešte za horúca som stiahla kožu.
-
5
Kým sa korpus chladil, ošúpala som kivi.
-
6
Kivi som nakrájala na malé kocky a dala variť do rajnice s jednou lyžicou cukru. Ak je ovocie dostatočne sladké, nepridávajte už cukor.
-
7
Vo vode som rozmiešala pistáciový puding...
-
8
...a pridala som ho k mäkkým kivi a miešala do zhustnutia.
-
9
Z korpusu som odstránila papier na pečenie a uložila na podnos. Horúcu kivi plnku som naložila na postupne na korpus, najprv uložím prvú tenšiu vrstvu, aby stuhla.
-
10
Keď prvá vrstva stuhne, uložím zbytok plnky a nechám na stole vychladnúť, teda stuhnúť, až potom ju uložím do chladničky. Len na poriadne vychladnú plnku je možné natierať šľahačku.
-
11
Zákusok nechám v chladničke 4 hodiny a potom vymiešam smotanu s cukrom a Smetafixom a uložím na plnku. Hrebeňovou stierkou robím vlnky, pretože ešte vrch budem zdobiť. Opäť vložím koláč na celú noc do chladničky.
-
12
Na druhý deň zákusok krájam horúcim mokrým nožom na rezy až potom zdobím. Pripravím si zelenú šľahačku s pridaním pistáciového pudingu. Najprv pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou vytvorím ruže, ktoré predstavujú listy kvetu až potom dozdobím bielou šľahačkou, ktorá predstavuje kvety. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu