Pistáciové kivi rezy so šľahačkou fotorecept
Foto: izabella929
Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového pudingu a plnka z kivi a na vrchu šľahačka. Zobraziť celý popisOpäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového pudingu a plnka z kivi a na vrchu šľahačka. Mohla by som ich volať aj jarné rezy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
6 PL horúca |
|
2 bal. |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Plnka: | |
1 kg čerstvé |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
Na vrch: | |
400 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
Zelená šľahačka na zdobenie: | |
1 bal |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, pudingy, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala.
-
4
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 minút. Potom som ho nechala chladiť na mriežke. Ihneď ešte za horúca som stiahla kožu.
-
5
Kým sa korpus chladil, ošúpala som kivi.
-
6
Kivi som nakrájala na malé kocky a dala variť do rajnice s jednou lyžicou cukru. Ak je ovocie dostatočne sladké, nepridávajte už cukor.
-
7
Vo vode som rozmiešala pistáciový puding...
-
8
...a pridala som ho k mäkkým kivi a miešala do zhustnutia.
-
9
Z korpusu som odstránila papier na pečenie a uložila na podnos. Horúcu kivi plnku som naložila na postupne na korpus, najprv uložím prvú tenšiu vrstvu, aby stuhla.
-
10
Keď prvá vrstva stuhne, uložím zbytok plnky a nechám na stole vychladnúť, teda stuhnúť, až potom ju uložím do chladničky. Len na poriadne vychladnú plnku je možné natierať šľahačku.
-
11
Zákusok nechám v chladničke 4 hodiny a potom vymiešam smotanu s cukrom a Smetafixom a uložím na plnku. Hrebeňovou stierkou robím vlnky, pretože ešte vrch budem zdobiť. Opäť vložím koláč na celú noc do chladničky.
-
12
Na druhý deň zákusok krájam horúcim mokrým nožom na rezy až potom zdobím. Pripravím si zelenú šľahačku s pridaním pistáciového pudingu. Najprv pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou vytvorím ruže, ktoré predstavujú listy kvetu až potom dozdobím bielou šľahačkou, ktorá predstavuje kvety. Prajem vám dobrú chuť.
Děkuji pěkně, milá Izi, přeji Požehnanou neděli!
1. Neprzni mi moje obľúbené kvety.
2. Ak ti vadia jadierka v kivi, investuj do novej protézy.
3. Nie som chemik. Ani šľahačková. No logika nepustí. Šľahačka sa pôsobením tepla roztápa. Stužovače nepomôžu. Ergo: ani kozy nemáš po štyridsiatke tak pevné ako v dvadsiatke. Buď k šľahačke milosrdná.
@Izabella929 : Kiwi mám rada. Aj so semienkami. Vynechám šľahačku. Ale základ sa mi páči. Dnes je Jarmily (= máti.) Chce to niečo ľahké. Mám špekulavý deň. Cesto potriem jemným tvarohom. Kiwi skúsim zaliať želatínou.
je zlo v ľudskej koži
niečo ju súži
a tu si uľahčuje
pľuje jedovaté sliny...
dokonalé zákusky pečie a tvorí naša @Izabelka
zostane ako cukrárka navždy v archíve
@gerberka
nedokáže nič-čo bude sto rokov nažive..
Keď dávaš dole papier, na ktorom sa piekla piškóta, ako to robíš? Obracať celý rez sa mi zdá drastické a môže sa polámať. Prezraď tajomstvo. :-)
Recept ukladám do KK.
Ďakujem Izka !!!
napokon sa teším, že je tu aj vlaňajší zákusok aspoň vidieť aká som kreatívna..a ty sa zabávaj na iného účet..nie na môj
ukázala som aj iný variant tohoto zákuska,a iste vidíš, ze korpus tohto je celkom iný.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V recepte je na korpus zo dňa 28. júla 2018 13:31 použitá 180gr. múka hladká špeciál, plus 4pl. olej a v recepte zo dňa 27. apríla 2019 12:06 je na korpus použitá 180gr. múka polohrubá výberová bez oleja. Gramáž ostatných rovnakých surovín je v oboch receptoch rovnaká. Tvrdenie, že korpus je celkom iný je v prípade zmeny typu múky trochu zavádzajúce. Pod úvodnou fotografiou píšeš: Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Týmto užívateľov zase uvádzaš do omylu, akoby išlo o novinku. Ja si na korpusy múky kombinujem pšeničné so pšeničnou bielou špaldovou a špaldovou celozrnnou v rôznom pomere a nerobím z toho nejakú vedu. Naopak, ty sa zabávaš na účet užívateľov Varechy, ktorí ti veria vo všetkom čo napíšeš.
a na tebe sa zabávať nedá
ty nemôžeš byť žena
satan-je mužského rodu
a ty si sa dostal-dostala do bodu zlomu
keď meno človek neznie hrdo..
toto tu bolo pred rokmi pod receptami @pusta
atmosféra hustá
žeby znova..??
je pre takéto vyrývačské ľudské ZLO nemám pochopenia slová..
zakázať ..!!vstup na portál zakázať..!!
bo neriešiš nič-v posunutí receptov do vyššej kvality
len rýpeš
Ja, ako uživateľ Varechy, verím tomu, že @Izabella929 je vynikajúca kuchárka a aj cukrárka. A tiež som o tom presvedčený, že ty, @Lenuckaaa jej nesiahaš ani po kotníky. Dokáž, čo vieš, a ak nás očaríš a získaš ovácie, tak sa ti ospravedlním.
Inteligentne a zrozumitelne podane vysvetlenie. Takych a im podobnych sme si tu uz za tie roky zazili…….. neurekom ;-)
Ale Hviezda bola len jedna! Ne, dve.
Kdo umí, ten umí. Kdo chce, na Vareche rýpe.
Neee, "kdo umi….., " ty si to pomenila. Tam bolo nieco take, ze cumi. Ma zavadzas. A aj ta nestastna Lenuckaaa z toho musi byt Jelen.
Každá změna je dobrá.
NEE! A este raz NE. Nesuhlasim. Protestujem.