Čokoládovo-brusnicová bábovka

violeta - fotkavioleta, 20. februára 2018
Čokoládovo-brusnicová bábovka
Foto: violeta

Ak vás pochytí chuť na čokoládu...

60 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
35 g
10 g
štipka
200 g
200 g
4 ks
1/2-1 ČL
250 ml
120 g
70 g (52 %)
Poleva:
100 g (52 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešam múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Brusnice prepláchnem a zalejem vriacou vodou, nechám nabobtnať. V mixéri vymiešam maslo (izbovej teploty) s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávam vajíčka, miešam na najvyššom rýchlostnom stupni, pridám vanilkový prášok.

  2. 2

    Znížim rýchlostný stupeň a primiešam múčnu zmes a mlieko, pridávam striedavo, podľa konzistencie cesta. Nakoniec stierkou primiešam nasekanú čokoládu a scedené brusnice. Zopár brusníc si odložím na vrch bábovky.

  3. 3

    Rúru vyhrejem na 175 °C. Bábovkovú formu vytriem maslom a posypem polohrubou múkou. Bábovka sa piekla 60 minút.

  4. 4

    Po miernom vychladnutí ju vyberiem z formy a polejem čokoládou, ktorú som temperovala nad parou. Vrch posypem zvyšnými brusnicami.

    Čokoládovo-brusnicová bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Bábovka je šťavnatá a chutná - jeden čokoládový hřích! Díky za recept, aj postup je fajn, hlavně že se nemusí dělat zvlášť sníh, všechno v jednom - značka ideál! Krásná fota, jsi šikulka!!
Ďakujem dievčatá, veď sú tam aspoň brusnice, pre nás celkom užitočné....;)
Po vychladnutí a stuhnutí stačí chvíľku prihriať a je znova jemná a vláčna, to kvôli maslu a čokoláde...
Pekný večer :)
Táto bábovka ma oslovila,určite v nedeľu ju vyprodukujem,avšak toho cukru a tuku trochu uberiem bude kyprejšia a radšej si kávu osladím,dík za inšpiráciu

Pridaj komentár k receptu: