Čokoládovo-brusnicová bábovka

violeta - fotkaVioleta, 20. februára 2018 20:53
Ďalšie recepty »

Čokoládovo-brusnicová bábovkaFoto: violeta

Ak vás pochytí chuť na čokoládu...

60 min
na 175 °C

Suroviny

300 g
35 g
10 g
štipka
200 g
200 g
4 ks
1/2-1 ČL
250 ml
120 g
70 g (52 %)
Poleva:
100 g (52 %)

Postup prípravy

  1. 1

    V jednej miske zmiešam múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Brusnice prepláchnem a zalejem vriacou vodou, nechám nabobtnať. V mixéri vymiešam maslo (izbovej teploty) s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávam vajíčka, miešam na najvyššom rýchlostnom stupni, pridám vanilkový prášok.

  2. 2

    Znížim rýchlostný stupeň a primiešam múčnu zmes a mlieko, pridávam striedavo, podľa konzistencie cesta. Nakoniec stierkou primiešam nasekanú čokoládu a scedené brusnice. Zopár brusníc si odložím na vrch bábovky.

  3. 3

    Rúru vyhrejem na 175 °C. Bábovkovú formu vytriem maslom a posypem polohrubou múkou. Bábovka sa piekla 60 minút.

  4. 4

    Po miernom vychladnutí ju vyberiem z formy a polejem čokoládou, ktorú som temperovala nad parou. Vrch posypem zvyšnými brusnicami.

    Čokoládovo-brusnicová bábovka - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist