Foto: violeta
Ak vás pochytí chuť na čokoládu...
na 175 °C
Suroviny
300 g |
|
35 g |
|
10 g |
|
štipka |
|
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1/2-1 ČL |
|
250 ml |
|
120 g |
|
70 g (52 %) |
|
Poleva: | |
100 g (52 %) |
|
Postup
-
1
V jednej miske zmiešam múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva a soľ. Brusnice prepláchnem a zalejem vriacou vodou, nechám nabobtnať. V mixéri vymiešam maslo (izbovej teploty) s cukrom do hladkej hmoty. Postupne pridávam vajíčka, miešam na najvyššom rýchlostnom stupni, pridám vanilkový prášok.
- 2
Znížim rýchlostný stupeň a primiešam múčnu zmes a mlieko, pridávam striedavo, podľa konzistencie cesta. Nakoniec stierkou primiešam nasekanú čokoládu a scedené brusnice. Zopár brusníc si odložím na vrch bábovky.
- 3
Rúru vyhrejem na 175 °C. Bábovkovú formu vytriem maslom a posypem polohrubou múkou. Bábovka sa piekla 60 minút.
- 4
Po miernom vychladnutí ju vyberiem z formy a polejem čokoládou, ktorú som temperovala nad parou. Vrch posypem zvyšnými brusnicami.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Po vychladnutí a stuhnutí stačí chvíľku prihriať a je znova jemná a vláčna, to kvôli maslu a čokoláde...
Pekný večer :)