...z knihy Speciality sviatocnej kuchyne,su uzasne vonavo-dobre a pre milovnikov skorice ako stvorene:-)Piekla som ich prvy krat,ale budu stalicou kazdorocne.
24 ks
porcií
porcií
15min minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g maslo,(palmarin) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 CL | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| na spajanie srdiecok | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 CL, plus | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Preosiatu muku dame do misy,pridame zltok,praskovy cukor,med,tuk,mlete orechy,skoricu a vypracujeme polotuhe cesto.Cesto dame na 2-3 hodiny do chladu.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom ho vyvalkame na doske na hrubku 3 mm,vykrojime srdiecka,polovicu s otvorom a ulozime ich na plech.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Srdiecka po vychladnuti spojime dzemom a jemne posypeme praskovym cukrom zmiesanym so skoricou alebo ich mozeme v cukrovo-skoricovej zmesi este teple obalit:-)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu