Foto: marianne
...z knihy Speciality sviatocnej kuchyne,su uzasne vonavo-dobre a pre milovnikov skorice ako stvorene:-)Piekla som ich prvy krat,ale budu stalicou kazdorocne.
24 ks
porcií
porcií
15min minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
70 g |
|
50 g |
|
150 g maslo,(palmarin) |
|
150 g |
|
1/2 CL |
|
350 g |
|
na spajanie srdiecok |
|
1/2 CL, plus |
|
3 PL na posypanie |
|
Postup
-
1
Preosiatu muku dame do misy,pridame zltok,praskovy cukor,med,tuk,mlete orechy,skoricu a vypracujeme polotuhe cesto.Cesto dame na 2-3 hodiny do chladu.
-
2
Potom ho vyvalkame na doske na hrubku 3 mm,vykrojime srdiecka,polovicu s otvorom a ulozime ich na plech.
-
3
Srdiecka po vychladnuti spojime dzemom a jemne posypeme praskovym cukrom zmiesanym so skoricou alebo ich mozeme v cukrovo-skoricovej zmesi este teple obalit:-)
Diskusia k receptu