Škoricové srdiečkafotorecept

marianne - fotkamarianne, 10. decembra 2011
Škoricové srdiečka(fotorecept)
Foto: marianne

...z knihy Speciality sviatocnej kuchyne,su uzasne vonavo-dobre a pre milovnikov skorice ako stvorene:-)Piekla som ich prvy krat,ale budu stalicou kazdorocne.

24 ks
porcií
15min minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
70 g
50 g
150 g maslo,(palmarin)
150 g
1/2 CL
350 g
 na spajanie srdiecok
1/2 CL, plus
3 PL na posypanie




Postup

  1. 1

    Preosiatu muku dame do misy,pridame zltok,praskovy cukor,med,tuk,mlete orechy,skoricu a vypracujeme polotuhe cesto.Cesto dame na 2-3 hodiny do chladu.

    Škoricové srdiečka(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho vyvalkame na doske na hrubku 3 mm,vykrojime srdiecka,polovicu s otvorom a ulozime ich na plech.

    Škoricové srdiečka(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Srdiecka po vychladnuti spojime dzemom a jemne posypeme praskovym cukrom zmiesanym so skoricou alebo ich mozeme v cukrovo-skoricovej zmesi este teple obalit:-)

    Škoricové srdiečka(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

helca103
Máš ich peknučké a škoricové máme radi takže vyskúšam :-)
danculka
Škoricovú chuť mám rada,iste všetko voňalo u Teba..:)))))))))))))
irenaw
tak som si uložila, vyskúšam, robila som minulý rok prvý krát a boli super len trošku málo škorice, uvidíme aké budú tieto, tak som si uložila a vyskúšam
irenaw
a keby to nebolo jasné tak som si uložila a vyskúšam :O))) neviem kde som mala hlavu keď som to písala
marianne69
dakujem:-)ak mate radi viac skoricove,tak kludne mozete pridat skorice,ja som dala 1CL namiesto 1/2,ale napisala som povodny recept,podla chuti...
sneica
chutne skoricove pecivo a k tomu krasne skoricou prevonany cely byt...:)
domci4
Ach milujem škoricu :) krásne, uloženéé
tinca
tá vôňa škorice je neodolateľná, ja si kúsok škorica vešiam aj v kuchyni a dávam aj na ovocnú misu
janger
Krasne vonave srdiecka, receptik odkladam :-). Velmi mi pasuje skoricova chut s marhulovym dzemom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia