Snehové ozdoby na stromček

danculka - fotkadanculka, 29. novembra 2010
Snehové ozdoby na stromček
Foto: danculka

Ked´som bola malá pamätám sa, že sme mávali ozdoby snehové,trošku som sa povŕtala v maminých receptoch a našla som , aj Zobraziť celý popisKed´som bola malá pamätám sa, že sme mávali ozdoby snehové,trošku som sa povŕtala v maminých receptoch a našla som , aj som to dnes vyskúšala,tu je...

80 minút
príprava

Suroviny

5ks
200 g
200 g
2-3 kl




Postup

  1. 1

    Bielky šlaháme s kryštáľovým cukrom 15 minút, najmenej.Potom pridáme ostatné ingrediencie a šlaháme ešte 5 minút.Potom dáme sneh do cukrárenského vrecka a na plech vystlaný papierom vytvárame ozdoby,tak aby sa dala prevlicť ozdobná niť.

    Snehové ozdoby na stromček - obrázok 1
  2. 2

    Ozdoby sušíme v rúre pri 80 st.,pribl. hodinu.Ozdoby sa dajú pekne z papiera dať dolu,prevlečieš ozdobnú niť a zavesíš na stromček.Na hlavnej fotke som dala vetvičku tuje,aby sťe videli,ako to asi vyzerá.Môžeš prifarbiť potravinárskou farbou.

Diskusia k receptu

hubarka35
jednoduché a pekné,takéto kopčeky som lubila jest-tie snehové....
danculka
Som veľmi rada,že sa Vám to páči,nas tromčeku je to ľahučké ,a môže to byť v jednej farbe podľa toho, akú farbu budete preferovať tento rok.
dorisa
Krásne, čo ešte nevymyslíte, dievčence!
danculka
Vianoce sú také inšpiratívne a teraz mám na to čas,ráno vstanem a mám fajront ..))))
matju
tak toto keď ukážem mojej dcére tak hneď mieša bielky
danculka
Teším sa,že sa ti to páči,obrazce si môže predkreslit na papier .
jeka
dakujem za recept ,je to prekrásne
danculka
Ano,dá sa to papať,je to ako snehové pusinky až to poznáš.
paveljrk
Vynikajúci nápad.Je tak reálny na vyskúšanie,že ani viac nemôže byť.Tlačím a vyskúšam už zanedlho.Vďaka!
sovka62
Danculka, keď som to uvidela, hneď som si klikla na tvoj profil, aby som si overila, koľko máš rokov. Si o niečo mladšia ako ja, ale spomienky máme rovnaké. Doma sme mávali tri a pol metrovú tatranskú jedľu a na tú bolo treba veeeeľa ozdôb. Takže ani tieto, u nás sa volali snehové sypané, lebo boli len biele, ale posypané farbeným kryštálovým cukrom, nikdy nechýbali. Ide do nich veľa cukru, aby boli pevné, ale to mne práve vyhovovalo, lebo ak mám jesť sladké, tak to musí byť veľmi sladké. Tuším ich skúsiť spraviť, aj keď na stromček ich asi vešať nebudem, ale pochutnali by sme si na nich.
danculka
@sovka ,aspoň máme na čo spomínať,akurát to mám zostalo a nik nám to nemôže vziať,dík...
bublika
jeeeeej toto je parada!uz sa tesim ako to s mojou malou bubli (tak volame dceru lebo odmalicka robila pusou bublinky) vyskusame :) dakujem a prajem krasne sviatky
danculka
bublika , teším sa,že vám to urobilo radosť a prajem podobne a veľa zdravia k tomu...
babidka
aj ja sa na tie ozdoby pamatam :-) boli take dobre .....
evanaaa
Snehové pusinky som si občas kupovala, mala som rada, keď sa mi v ústach rozplývali a tieto sú krásne, ako z obchodu, vlastne krajšie.
sedmak
Milá vareškarská spoločnosť,ani neviem ako som sa dostala nedávno na túto stránku asi som hľadala nejaký recept.Nemohla som tušiť,že je ako stvorená pre mňa.Už som prešla všetky recepty,niektore dala do mojej KK a mam čo robiť aby som vyskúšala tie čo som ešte nerobila,no a nie je ich málo.Je milé čítať Vaše rady a reakcie.Som rada,že som prišla medzi Vás a určite nejaké recepty dám aj ja.
cistinka
tieto milé ozdôbky aj mne pripomenuli detstvo...ležím pod stromčekom, ruky za chrbátom a dvíhajúc hlávku obhrýzam túto dobrotu :-)
danculka
Dˇakujem ,ked´nie iné aspoň spomienky nám oživia,dík.
celka
Krásné ozdoby. Někde v časopise jsem viděla návod na sněhový řetěz
na vánoční stromeček.
danculka
Neviem si to dosť dobre predstaviť,ale ľudia sú vynaliezavý.dík..
zdezda
:-)))))) mňamkové ozdoby, bielka už mám nachystané, zajtra budem tvoriť
majkas
vcera sme robili prvykrat v zivote, sice nie ako ozdoby len ako pusinky ale podarili sa:) krasne mi drzlai tvar vobec nesplasli, dakujem za receptik:)
rela
@danculka , v recepte na Medovníkovú chalúpku máš pridaný aj solamyl. Je potrebné pridavať ho aj keď chcem robiť snehové ozdoby? Budú pevnejšie? Ďakujem
danculka
Na ozdoby to nepotrebuješ,nakoľko sú to väčšie kusy a pomali ich sušíš v rúre,ale na chalúpku,alebo iné medovníky je to potrebné,lebo je to jemná práca,aby sa lepšie s tým pracovalo...a hlavne neopadalo z medovníka..
rela
@danculka ďakujem za rýchlu odpoveď, zajtra budem piecť podľa tohto receptu.
rela
@danculka nááádherne sa mi podarili, ešte raz veľmi pekne ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia