
Bezlepkové syrové rožky
Postup prípravy je trošku zložitejší, pretože sa musí váľkať. Ale stojí to za to, ...

Morčacia roláda pôvabnej Kontesy
Vykostené morčacie prsia upravíme na plát a naklepeme. Okraje odrežeme a zomelieme s bravčovým mäsom...

Pikantné risotto s tuniakom
Dneska som skúsil pomerne netradičnú kombináciu, a aj keď to znie ako varenie "ala babica", ...

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Minikošíčky s čokoládovým ganache
Pečenie a varenie s deťmi si vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Výsledkom spoločnej práce nie sú len skvelé dobroty, ale najmä výborná nálada a...

Smotanový guláš s hlávkovou kapustou
Na tuku osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, speníme, pridáme na kocky pokrájané mäso, ...

Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...

Morský vlk v sladko-kyslej sójovej omáčke
Nakladačky: Mrkva, šalátova uhorka, kapusta biela, paprika rôzne farby, biela redkovka, zelaninu nakrajame na platky...

Perníkové muffiny
vajce a cukor vymiešame dopenista, pridáme múku, prášok do perníka, kakao a mlieko. Dobre rozmiešame, pridáme olej...

Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom
Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, ...

Jablkový zázrak
Tento recept som našla v jednej knihe a vyskúšala som ho a trochu som ho pozmenila. Je...

Kaljabka v cestíčku
Kaljabku v googli nenájdete. Je to kombinácia slov kaleráb a jablko. Dá sa zaradiť medzi...

Grilované hrušky v brandy
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli....

Špenátový toast
Na mojich cestach som sa stretol s tymto vynikajucim toastom ktory mi raz ponukli na ranajky...

Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...

Čoko-chilli sušienky
Pripravte si tieto čoko-chilli sušienky a uvidíte, že si zamilujete túto skvelú kombináciu.

Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).

Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...

Čokoládové tortičky (suflé)
Celé vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustené maslo, ako aj rozpustenú čokoládu. Vysypeme...

Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...

Slnečnicovo– sezamové cestoviny
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na panvicu dáme olej, cibuľu, sezamové semienka a slnečnicové...

Buchtičky starého otca
Cesto roztiahneme na hrúbku 0, 5 cm a rozdelíme na 16 rovnakých častí.

Paštétová nátierka Savuré Púr Šató
Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže...

Horúca mliečna čokoláda s chilli
Výborná horúca čokoláda na dlhé zimné večery, ktorá naozaj zahreje.

Fazuľovo-škoricový dezert
Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Scedenú fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom, žĺtky...