Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom

natassa22 - bez fotkynatassa22, 27. januára 2014

Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, nakoľko na tento spôsob to všetci doma ľúbime či Zobraziť celý popisĎalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, nakoľko na tento spôsob to všetci doma ľúbime či už v mäsovej alebo sójovej podobe :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks
5 ks
250 ml (alebo rastlinná smotana)
200 g (alebo rastlinný syr)
podľa chuti
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu na sójové rezne, ktorú ochutíme 1 ks rastlinným bujónom + ja dávam aj Maggi tekuté korenie + čierne korenie. Keď bude voda vrieť, vysypeme do nej sáčok so sójovými rezňami a povaríme cca 15 min, kým nebudú rezne mäkké. Kým sa nám varí sója, nakrájame si na drobno cibuľu a dáme ju smažiť na olej na pár minút do sklovista.

  2. 2

    Keď je cibuľa troška opečená, vylejeme ju aj s olejom na plech a cibuľu rovnomerne rozmiestnime po plechu. Na ňu poukladáme uvarené rezne, zalejeme šlahačkovou smotanou (pre vegánov- rastlinnou smotanou), a zasypeme strúhaným syrom.

  3. 3

    Takto pripravené to šupneme do predohriatej rúry na 200 stup., pečeme cca 20 min. Podávame s ryžou. Rovnako môžme spraviť aj kuracie mäsko. Je to úžasná kombinácia chuti. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

hrky
ukladam a určite vyskušam :) dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia