Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, nakoľko na tento spôsob to všetci doma ľúbime či Zobraziť celý popisĎalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, nakoľko na tento spôsob to všetci doma ľúbime či už v mäsovej alebo sójovej podobe :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
12 ks |
|
5 ks |
|
250 ml (alebo rastlinná smotana) |
|
200 g (alebo rastlinný syr) |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Dáme variť vodu na sójové rezne, ktorú ochutíme 1 ks rastlinným bujónom + ja dávam aj Maggi tekuté korenie + čierne korenie. Keď bude voda vrieť, vysypeme do nej sáčok so sójovými rezňami a povaríme cca 15 min, kým nebudú rezne mäkké. Kým sa nám varí sója, nakrájame si na drobno cibuľu a dáme ju smažiť na olej na pár minút do sklovista.
- 2
Keď je cibuľa troška opečená, vylejeme ju aj s olejom na plech a cibuľu rovnomerne rozmiestnime po plechu. Na ňu poukladáme uvarené rezne, zalejeme šlahačkovou smotanou (pre vegánov- rastlinnou smotanou), a zasypeme strúhaným syrom.
- 3
Takto pripravené to šupneme do predohriatej rúry na 200 stup., pečeme cca 20 min. Podávame s ryžou. Rovnako môžme spraviť aj kuracie mäsko. Je to úžasná kombinácia chuti. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu