Špenátový toast

kecemis - fotkakecemis, 24. marca 2012
Špenátový toast
Foto: kecemis

Na mojich cestach som sa stretol s tymto vynikajucim toastom ktory mi raz ponukli na ranajky. Tak sa mi zapacil ze som ho skusal Zobraziť celý popisNa mojich cestach som sa stretol s tymto vynikajucim toastom ktory mi raz ponukli na ranajky. Tak sa mi zapacil ze som ho skusal urobit aj doma. Je vhodny na ranajky alebo lahku veceru.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g mrazený
125 g /iný podobný syr/
1/2 hrnček
2 cl čerstvé alebo susene oregano 1/2 cl
3-4 ks
1/4 cl ,korenie
1 PL
3 PL
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Rozmrazeny spenat zbaveny prebytocnej vody zmiesame s feta syrom, 3/4 cibulky, pretlacenym cesnakom a oreganom, pridame sol a korenie a olivovy olej. Ak mame vsetko dobre premiesane, natreme zmes na hrianky ktore mozeme, podla chuti, natriet este cesnakom. Takto pripravene toasty vlozime do rury zohriatej na 180 stupnov, priblizne na 10 minut, alebo pokial feta syr nezmekne. Medzicasom si pripravime vajcia v octovej vode podobne ako sa spomina v recepte na pripravu Benediktínske vajíčka. Zltko by nemalo byt uplne uvarene. Po zohriati toastov, ulozime vajicka na kazdy toast, posypeme trochu solou, korenim, pripadne cervenou paprikov a zvysnou zelenou cibulkov.

  2. 2

    Moj typ: tato zmes je vyborna tiez ak vymenime hrianky za opecene bedle.

Diskusia k receptu

jerica
Výborné, dnes robím papaníčku so špenátom:-) prekvapko. Dík za prijatie medzi svojich:-)
kuchticka
@kecemis-Ja citam az dnes. Zasa od teba perfektny recept na vsetko co mam rada - vela zeleniny. Len pridavaj dalej taketo zdrave recepty. Obmedzujem maso co najviac (prenechavam manzelovi), nahradzujem inymi potravinami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia