Grilované hrušky v brandy

Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
Grilované hrušky v brandy
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
0,2 l
200 g
250 g
5 g
4 ks, alebo jahody




Postup

  1. 1

    Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli.

  2. 2

    Roztopíme čerstvé maslo, v ktorom vyváľame namočené hrušky a následne ich obalíme v trstinovom cukre.

  3. 3

    Takto pripravené hrušky dávame rovno na gril, kde ich držíme, kým nie sú hotové.

  4. 4

    Pred dokončením pripravíme tanier, na ktorom podáme hrušku ozdobenú čerstvým physalisom alebo jahodou. Vhodný doplnok je aj list mäty. Tip: Namiesto hrušky môžeme použiť čerstvý ananás.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia