Grilované hrušky v brandy
Miloš Červenka
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
šéfkuchár hotela Satel v Poprade, 26. júna 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pevné, zrelé hrušky ošúpeme, prerežeme a namočíme do brandy na 3 hodiny, aby nasiakli.
- 2
Roztopíme čerstvé maslo, v ktorom vyváľame namočené hrušky a následne ich obalíme v trstinovom cukre.
- 3
Takto pripravené hrušky dávame rovno na gril, kde ich držíme, kým nie sú hotové.
- 4
Pred dokončením pripravíme tanier, na ktorom podáme hrušku ozdobenú čerstvým physalisom alebo jahodou. Vhodný doplnok je aj list mäty. Tip: Namiesto hrušky môžeme použiť čerstvý ananás.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu