Marakujové bavarois v lístkovej vaničke
Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Krém: Mlieko so smotanou zohrejeme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme a pridáme kukuričný škrob. Všetko spolu premiešame a prevaríme. Pridáme vydlabanú marakuju a dôkladne prepasírujeme. Želatínu necháme napučať v studenej vode a zamiešame do marakujovej zmesi. Nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu.
- 2
Pyré: Marhule dáme variť do pomarančového džúsu. Necháme zredukovať na polovicu a rozmixujeme.
- 3
Lístkové cesto rozvaľkáme a preložíme do nízkej tortovej formy. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Pečieme 15 minút pri 165 °C.
- 4
Potom odstránime záťaž a dopečieme ďalších 10 minút. Vychladnuté cesto plníme marakujovým krémom a pri podávaní prelejeme marhuľovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu