
Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....

Cícerové halušky zapečené s čerstvými hríbami
Pre všetkých, ktorí z rôznych dôvodov nechcú, alebo nemôžu konzumovať klasickú múku, ponúkam alternatívu....

Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...

Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi
Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne...

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...

Čerešňový kompót
Čerešne dozrievajú a odložiť pár pohárov na zimu sa vždy oplatí....

Diétne jaternice z morčacieho mäsa
Tieto jaternice obsahujú len velmi málo tuku a sú vhodné pre tých, ktorí sa mastných jedál...

Narodeninová torta
Dcéra oslavovala 8 narodeniny, tak som jej upiekla motýliu tortu. Všetkým sa páčila a taktiež aj chutila....

Mrkvovo-tvarohové praclíky
Tvarohové slané praclíčky možno poznáte. Ja som do nich pre zmenu skúsila pridať mrkvu. A...

Neťahaný jablkový závin
Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme...

Holandské zemiaky
skvelé jedlo, ktoré chutí aj za studena... čo znamená, že máte navarené aj na druhý...

Oreo-kokosové sušienky s kešu
Čistá improvizácia sa zas raz vyplatila - toto je super rýchly recept na voňavé sušienky chrumkavé zvonka...

Nepečená torta z jabĺk
Jablká nahrubo nastrúhame, prilejeme k nim hrnček vody a pridáme cukor. Privedieme k varu a...

Fazuľa Plaki
V recepte sa píše, že pochádza z Gréckej kuchyne. Jedla som na dovolenke čisto fazuľovo-paradajkové bez...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Domáca, vanilková zmrzlina
Na Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným...

Cestovinový šalát s brokolicou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

Jablkový cheesecake
K horúcemu bylinkovému čaju s medom si upečte tento jablkový cheesecake plný jesenných chutí.

Raw tortička
Keď som začínala raw stravu radiť do svojho jedálnička nedokázala som sa vzdať sladkostí. Moje chuťovú...

Karí kuracie placky
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na...

Rebarborové pyré
Tak tento receptík čakal už véééľmi dlho, skoro 2 roky na svoju premiéru v našej kuchyni,...

Cviklový/zemiakový šalát s kokosom (vegan)
Zase niečo na indickú nôtu. Môžete použiť cviklu alebo zemiaky (či ich skombinovať). V lete...

Vianočná medová strieška
Všetci pečiete drobné pečivo, medovníky a sladké fajnotky... musím sa priznať, že k tomu fakt...

Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...

Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Fantastická večera z rúry
Toto rýchle jedlo si pripravíte kedykoľvek, či už na večeru alebo ako nenáročný a chutný obed