Fathead minipizza

aszabka - bez fotkyaszabka, 18. augusta 2017
Fathead minipizza
Foto: aszabka

LCHF recept na pizzu bez múky, jednoduchý a nenáročný z dostupných surovín. Receptov na toto cesto je veľa, skúsila som pár, no toto je Zobraziť celý popisLCHF recept na pizzu bez múky, jednoduchý a nenáročný z dostupných surovín. Receptov na toto cesto je veľa, skúsila som pár, no toto je asi najlepšie.

6
porcií
5-10 minút
príprava
15+5 minút
na 200 °C

Suroviny

90 g
100 g
1 ks
podľa chuti
opatrne s ňou
60 g (mleté mandle, lieskovce, sezam, slnečnicové semienka, ...)
Na oblohu:




Postup

  1. 1

    Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme syr (u mňa aktuálne Gouda, ktorú predávajú vopred nastrúhanú v Lidli ) a cream cheese (Goldessa Classic, detto z Lidla ). Syr môžete nahradiť i strúhanou mozzarellou a smotanovú nátierku tiež originálom, je to na vás :) Celú zmes premiešame a vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone vlníme 1 až 1 a 1/2 minúty. Celá masa sa roztopí, treba ju poriadne premiešať, nech sa z nej stane kompaktná hmota. Pridáme vajce, pozor, nie do celkom horúcej masy a tiež zamiešame.

  2. 2

    Asi týmto som mala začať :) Predhrejeme si rúru na 200 °C. Pripravíme si mandľovú múku (mleté mandle), no ja som dala aktuálne 40 g mletých lieskovcov a 20 g sezamovej múky. Funguje to i s mletými slnečnicovými semiačkami a myslím, že sa dajú použiť akékoľvek tukové semená, alebo oriešky. Múku teda podľa chuti prisolíme, jemne, bo i syr je slaný a okoreníme, vsypeme do teplej masy zo syra a vajca. Poriadne premiešame. Pracujeme rýchlo, nech masa celkom nevychladne.

  3. 3

    Dostaneme trochu lepkavú zmes, ktorú rozdelíme (rozotrieme) na fóliu na pečenie na plechu na toľko častí, koľko chceme. Mne sa hodí mať malé minipizze do ruky.

  4. 4

    Obloženie je tiež na vašej chuti, ja som dala csabai klobásku a aromatický cheddar. Plech vložíme do rúry a pečieme na 200 °C cca 10 - 15 minút, plus 5 minút s horným ohrevom. Hotovo :) Na raňajky ako stvorené. Nutričné hodnoty na 1ks = 12 g bielkovín, 1 g sacharidov, 20g tukov. A keďže LCHF znamená nízke sacharidy a vysoké tuky, zeleninu som na pizzu nepridala, mám rada čerstvú na tanieri. Dobrú chuť..

Diskusia k receptu

katka78
@Aszabka chýba ti v rozpise surovín tá múka, resp. oriešky. Inak praktický recept pre mnohých, čo sa stravujú špecificky. Strúhanú goudu z Lidla som ešte nemala, ale som spokojná s ich mozzarellou na podobné využitie ako máš tento recept. Ja z nej pečiem dokonca sladký závin, nik mi nechce veriť, že je z mozzarelly :-) Recept ukladám, mám stravníka, ktorý má špecifické potreby a možno sa ešte zíde. Vďaka :-)
stanci11
@Aszabka diky moc za recept, mne sa určite zíde keďže mávam v rámci tréningového života dni bez sacharidov - toto sa mi páči ;) určite skúsim, ba možno hneď aj zajtra! :) krásny deň prajem a ďakujem za inšpiráciu