Veľkonočný vrkoč fotorecept

hortenzia51 - bez fotkyhortenzia51, 9. februára 2011

Čoskoro tu budú veľkonočné sviatky.Tento veľkonočný vrkoč pečiem každý rok. U nás nesmie chýbať na sviatočnom stole.

Suroviny

250 g
250 g
1 KL
1 KL
30 g
1a1/2 dl
0,5 dl
2 ks
1 PL
1 PL čerstvá nasekaná
2 PL




Postup

  1. 1

    Polohrubú a hladkú muku preosejeme do misy a premiešame so soľou.Z vlažného mlieka,cukru a droždia pripravíme kvások,vylejeme do múky pridáme olej ,jedno vajce a vymiesime vláčne cesto.Na teplom mieste necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku,rozdelíme na tri časti.Do jednej vmiesime mletú papriku,do druhej posekanú pažítku a tretiu necháme bez príchute. Každú časť rozvaľkáme do tenšieho valčeka a spletieme ich spolu do vrkoča. Vrkoč preložíme na vymastený plech.

  3. 3

    Necháme ho ešte podkýsnuť.Natrieme ho rozšľahaným vajcom so smotanou a striedavo posýpeme makom a rascou.Pečieme ho v stredne vyhriatej rúre do ružova.

    Veľkonočný  vrkoč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Ktoré je ten vrkoč? nakrajané v ošatke?
hortenzia51
Veľkonočný vrkoč je na ľavo nakrajané tri krajce--na pravo je chlieb dve krajce.V prostriedku je PASKA,tá nesmie chýbať u nás vo veľkonočnom košiku ...
klivia51
veľmi pekný baranček,onedlho sú sviatky aj ja by som taký upiekla formu mám ale neviem recept na neho---budem rada aak ho tu napíšeš--
remcula
A je to tady!!!! :-)) No, už zase třeba něco vymyslet. Krásné!!
svetlana9
ahojte - pripomína mi tento vrkoč slanú vianočku - veľmi zaujímavé je to - iný kraj - iný mrav
hortenzia51
Ahoj svetlana9.. samozrejme je to ako vianočka ale na slano pečiem na veľkú noc ku šunke a klobáske- na sládko pečiem na vianoce..
honestka
som rada, dakujem, nemas sa coho bat, dam ti aj video, ako ho robia, hoci je anglicky, uvidis aspon postup.
tie torty, co tam vidis NIE su zdobene bielym maslom - /tie, ktore nie su potiahnute marcipanom/. su robene kombinaciou tuku a masla, preto vyzeraju biele. chutove su vsak.....
ale tento krem sa mne osobne vydaril vzdy hoci este nikdy nie na dlhodobe skladovanie aby som posudila, ako sa meni. tu je video:




a dakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia