Foto: hortenzia51
Čoskoro tu budú veľkonočné sviatky.Tento veľkonočný vrkoč pečiem každý rok. U nás nesmie chýbať na sviatočnom stole.
Postup
-
1
Polohrubú a hladkú muku preosejeme do misy a premiešame so soľou.Z vlažného mlieka,cukru a droždia pripravíme kvások,vylejeme do múky pridáme olej ,jedno vajce a vymiesime vláčne cesto.Na teplom mieste necháme vykysnúť.
- 2
Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku,rozdelíme na tri časti.Do jednej vmiesime mletú papriku,do druhej posekanú pažítku a tretiu necháme bez príchute. Každú časť rozvaľkáme do tenšieho valčeka a spletieme ich spolu do vrkoča. Vrkoč preložíme na vymastený plech.
- 3
Necháme ho ešte podkýsnuť.Natrieme ho rozšľahaným vajcom so smotanou a striedavo posýpeme makom a rascou.Pečieme ho v stredne vyhriatej rúre do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tie torty, co tam vidis NIE su zdobene bielym maslom - /tie, ktore nie su potiahnute marcipanom/. su robene kombinaciou tuku a masla, preto vyzeraju biele. chutove su vsak.....
ale tento krem sa mne osobne vydaril vzdy hoci este nikdy nie na dlhodobe skladovanie aby som posudila, ako sa meni. tu je video:
a dakujem!