Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom
Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 5. júna 2012
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 5. júna 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koláčovú formu vyložíme lístkovým cestom, popicháme vidličkou. Na dno poukladáme špenátové listy, na zelenú perinu nastelieme plátky syra, kolieska varených vajec, osolíme a okoreníme. Posypeme čerstvou žeruchou.
- 2
Celé zalejeme krémovou čapicou, ktorú sme pripravili zmiešaním kyslej smotany a vajíčok, prisolíme bylinkovou soľou a okoreníme. Stierkou rozotrieme po celom povrchu koláča. Pečieme 35 minút na 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu