Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 5. júna 2012
Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
 čerstvé
200 g
5 ks, natvrdo uvarené
 čerstvé výhonky
250 g
2 ks, čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koláčovú formu vyložíme lístkovým cestom, popicháme vidličkou. Na dno poukladáme špenátové listy, na zelenú perinu nastelieme plátky syra, kolieska varených vajec, osolíme a okoreníme. Posypeme čerstvou žeruchou.

  2. 2

    Celé zalejeme krémovou čapicou, ktorú sme pripravili zmiešaním kyslej smotany a vajíčok, prisolíme bylinkovou soľou a okoreníme. Stierkou rozotrieme po celom povrchu koláča. Pečieme 35 minút na 180 oC.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
toto idem dnes urobiť, veľmi sa na to teším! Ja tam ešte pridám na malé kúsky pokrájané orestované kuracie prsia nech to zje aj môj mäsožravec :)

Pridaj komentár k receptu: