Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom

Mariana Kozelková a Jana Križanová
cukrárky hotela Alexandra v Púchove, 5. júna 2012
Koláč s čerstvým špenátom a vajíčkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
 čerstvé
200 g
5 ks, natvrdo uvarené
 čerstvé výhonky
250 g
2 ks, čerstvé




Postup

  1. 1

    Koláčovú formu vyložíme lístkovým cestom, popicháme vidličkou. Na dno poukladáme špenátové listy, na zelenú perinu nastelieme plátky syra, kolieska varených vajec, osolíme a okoreníme. Posypeme čerstvou žeruchou.

  2. 2

    Celé zalejeme krémovou čapicou, ktorú sme pripravili zmiešaním kyslej smotany a vajíčok, prisolíme bylinkovou soľou a okoreníme. Stierkou rozotrieme po celom povrchu koláča. Pečieme 35 minút na 180 oC.

Diskusia k receptu

hanach
špenátik mi v záhradke síce už ide do kvetu, ale najdem lístočky a páči sa mi recept. ukladám KK
kimika
toto idem dnes urobiť, veľmi sa na to teším! Ja tam ešte pridám na malé kúsky pokrájané orestované kuracie prsia nech to zje aj môj mäsožravec :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia