Bazový lekvár
Rozvarte 2 kg nakrájaných jabĺk, prepasírujte, pridajte 1/2 kg cukru a 1 kg bazových...
Zemiakovo-bryndzové tyčinky
Pomaly a (ne)nápadne sa zvianočnieva a u nás je popri xy druhoch sladkého pečiva vždy vítané aj...
Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, ...
Torta-kávový ježko
táto torta je u nás veľmi obľúbená, pečieme ju na rodinné oslavy, dá sa obmieňať cesto aj...
Jahody v čokoládě
Včera jsem se vrátila ze srazu z našeho webu a uvědomila jsem si, že mi moc...
Vanilková torta s jahodovým želé
Šťavnatá torta s nenáročnou prípravou a výborným výsledkom....
Višňovica - druhá časť
V prvej časti som písala len postup výroby višňovice, teraz pridávam aj fotky. Ešte som natrhala potrebné...
Jablkový mrežovník so zemiakového cesta
Jednoduchý a veľmi chutný koláčik, ktorý si môžte urobiť, ked sa vám zvýšia zemiaky od obeda. Je...
Mliečne rožky plnené tvarohom
Výborne rožky, ktoré prekvapia svojou chuťou. Sú vhodné na raňajky, desiatu olovrant či na...
Linecké kolieska s ríbezľovým lekvárom
Drobné pečivo z lineckého cesta, to je klasika, ktorá určite nesmie chýbať na vianočnom stole....
Smažené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame na cca 0, 5 cm kolieska, ktoré obalíme v klasickom troj obale.
Hulárova omáčka - jedlo pre odvážnych
recept je ešte po mojej praprababičke . Robievam ho vždy, keď dozreje baza. Keď sme boli...
Vyprážaný opitý kapor
V našej rodine sú ryby veľmi obľúbené a kapra robievame aj v priebehu roka. Takže nám...
Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...
Kávová torta z kyslej smotany
Výhodou tohto receptu je, že je absolútne jednoduchý a dokáže ho ukuchtiť aj ten, kto...
Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...
Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...
Bezlepkové oškvarkové pagáče
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10...
Pasula s lečkami
Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov. Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz ....
Cviklový šalát
Tento šalát z cvikly mi moc chutí, či už ako príloha alebo s pečivom na olovrant. Mám...
Makové katarínky
Tento recept som mala asi 15 rokov odpísaný z nejakého časopisu na zdrape papiera, pred dvomi...
Kuracie prsia s krabími tyčinkami
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept. Chutí aj tím čo nemajú radi krabie tyčinky.
Kysnutý ovocný koláč
Niekde som videla takýto trochu vylepšený koláč môjho detstva a bola som celkom prekvapená, čo taká...
Kurča v syrovo-cesnakovom cestíčku
Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
Adventný veniec - jemný perník
Začína advent, tak som tentoraz urobila perníkový adventný veniec. Je to moja prvotina.
Čokoládovo-marcipánový koláč
Marcipán si na podložke vymiesime s práškovým cukrom a vyváľame kruh o veľkosti tortovej formy. Nad...
Žerbó koláčik
Veľmi jednoduchý a chutný krehký koláčik s orechmi, lekvárom a čokoládou. Keďže je trvanlivý, je veľmi obľúbený na sviatky a oslavy....
Tvaroháčik - zdravý a rýchly koláčik
V Grécku nepredávajú tvaroh, len jeden druh syra z ovčieho alebo kozieho mlieka, ktorý sa...
Šalát z červenej kapusty
Očistenú červenú kapustu nakrájame na rezance, vložíme do sklenej misy, posolíme a necháme 20–30 minút...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Paštéta
Mäso pomelieme 2–krát po sebe najemno. Zmiešame s pečienkou rozmixovanou spolu so soľou, dochutíme a...