Veľmi chutný rodinný koláč .
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
40 dkg |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 ks |
|
20 dkg |
|
2 ks na sneh |
|
2-3 ks |
|
z 1 ks |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: 40dkg hladkej múky,1 smetol, trochu soli , 1 vajce 40 dkg rozdeliť na 20a 20 dkg 20 dkg rozdeliť so smetolom , 20 dkg s jedným vajcom , štipkov soli a kávovou lyžičkou octu. To smetolové vymiešať a rozdeliť na 3 kusy. Cesto s vajcom rozvaľkať a postupne na rozvaľkané cesto dávať 1 kôpku rozvaľkaného cesta a Dokopy s druhou časťou cesta dohromady. Krém: 20dkg Kryštálového cukru , 2 bielka , 2-3 pečené jablká v rúre , očistené od jadier a kože, Trocha kôry z citróna podľa chuti. Dať všetko do kopy a trepať nad parou kým nezhustne . Potom za tepla plniť do u pečených kornútkov a na koniec posypať práškovým cukrom .
Diskusia k receptu