Foto: jokin
Tento recept som vyženil. Jeho autorkou je pravdepodobne manželkyna mamina. S času na čas, aby sme prehodili chuť ho využijeme a kuriatko si takto Zobraziť celý popisTento recept som vyženil. Jeho autorkou je pravdepodobne manželkyna mamina. S času na čas, aby sme prehodili chuť ho využijeme a kuriatko si takto pripravíme. Nám chutí tak ho zverejňujem možno Vám príde vhod.
Postup
-
1
Do dvoch deci vody si dáme variť sušené huby.
-
2
Na panvici si na polovici oleja sprudka opečiem kura aby sa zatiahlo.
-
3
Keď máme kuriatko osmahnuté, preložíme ho na plech, podlejeme ho a dáme piecť do trúby. Kura neprikrývame a počas pečenia obraciame, aby bolo zapečené zo všetkých strán.
-
4
Očistíme a ošúpeme šampiňóny.
-
5
Šampiňóny si nakrájame a dáme na panvicu kde sme si opekali kuriatko. Opekáme ich kým nemajú peknú zlatavú farbu.
-
6
Medzi časom si dáme variť do slanej vody vretená. Kto má radšej kolienka tak kolienka. Keď máme vretená uvarené tak si ich zlejeme z vody. Pridáme k nim uvarené sušené huby,aj s vodou v ktorej sa varili, aj osmažené šampiňóny, soľ, korenie a dobre premiešame. Ja najskôr s tou vodou opláchnem panvicu, kde sme piekli šampiňóny, aby nič dobré neprišlo na zmar.
-
7
Keď už máme kua pekne zapečené z o všetkých strán asi takto,
-
8
môžeme ho zasypať kolienkovou zmesou.
-
9
Kolienka pekne rozhrnieme po celom plechu a dáme tak na desať minút zapiecť.
-
10
Keď už máme kolienka zapečené, tak ich po povrchu potrieme maslom. Nezapekajte moc dlho, aby ste nemali moc tvrdé kolienka.
-
11
A už si zaželáme iba dobrú chuť a pustíme sa do hodovania. Ja si dávam k tomuto jedlu ako prílohu svoje pikantné uhorkové rezy. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu