Oškvarkové pagáčiky prekladané fotorecept

nadasky - fotkanadasky, 16. novembra 2013
Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept)
Foto: nadasky

Tento postup sme robili prví krát podľa nametu mesiar50. oškvarky mam čerstvé.Hlavný kuchár bola moja manželka.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

3/4 kg
1 ks
2 dcl
1 PL
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Klasický postup :kvasok,mlieko,muka vymiesime cesto nechame vykysnúť.pomelieme oškvarky.

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    po vykysnutý si cesto roztiahneme na pomučenú dosku a na cesto dame oškvarky

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto preložíme podla obr.

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zasa naprieč

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom rozvaľkame a vykrajujeme pagáčiky

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    poukladame na vymastení plech poptrieme vajíčkom a dame piecť do vyhriatej rúry cca 10-15 min. treba sledovať.A toto je výsledok. tento krat to riadila moja manželka!

    Oškvarkové pagáčiky prekladané (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mesiar50
@nadasky
Máte ich pekné utešené.A o domácich oškvarkoch ani nehovoriac.
Ďakujem za odskúšanie receptu a gratulujem k manželke.Je naozaj šikovná.Spravili ste mi veľkú radosť.Prajem vám pekný večer.
ariela6
pekne sa vam podarili aj ja davam prednost domacim oškvarkom len ich neviem vždy zohnat
jeanette33
pagáče vyzerajú úžasne, určite aj chuťovo sú tak skvelé, ako vyzerajú :)
nadasky
Zdravím ta mesiar50 a dakujem za námet,doterz sme vždy zapracovali oškvarky do cesta čo je dobré ,ale tento spôsob prekladania robí tie pagačiky úplne iné -3D pagačik- sú take svieže mäkučké. eštebraz vdaka a pozdravujeme Tvoju rodinku.Všetko dobré.


evanaaa
@nadasky , prekladal si cesto tuším len raz, ale aj tak ich máš pekné a iste chutné, najmä ak máš svoje oškvarky.
@ariela6 , veď si vytop slaninu a máš oškvarky svoje. Ale inak, dostať v Bille aj v Kauflande v malej vaničke, tuším aj v Jednote, sú celkom chutné, len ich treba posoliť, ale vždy lepšie ako presolené.