Foto: akeber
prplavý koláč...... ale chutný
príprava
Suroviny
Cecto: | |
40 dkg |
|
2 ks |
|
2 káv.lyž. |
|
700 ml |
|
25 dkg |
|
Plnka: | |
0.5 kg |
|
0.5 litra |
|
15 dkg |
|
1 kus |
|
1 kus |
|
1 dl |
|
3 |
|
1 kus |
|
Postup
-
1
CESTO: žltky a cukor vyšľaháme
-
2
Marhule rozmixujeme ponorným mixérom. (celý kompot aj z nálevom)
-
3
Vlejeme ich do vyšľahaných vajíčok.
-
4
A ešte premiešame v mixéry , keď že je cesta dosť veľa, prelejem si ho do väčšej misky. Tam postupne pridám múku zmiešanú s 2 lyž. sody bikarbony. A všetko dobre premiešam. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech. Dám do rúry piecť na 180c.
-
5
Plnka: Do hlbšej misky si dáme tvaroh , mlieko, vanilkový a práškový cukor ponorným mixérom rozmixujeme , pridáme 3 žltka , 1vajce, olej a pudingový prášok zlatý klas. Vznikne nám hladký krém.
-
6
Upečené cesto natrieme marhuľovým lekvárom.
-
7
Tvarohový krém vylejeme na upečené cesto. A dáme znovu do rúry piecť , pečieme pokiaľ nám krém nestuhne.
-
8
Ostalo nám zo žltkov 5 bielok, ja používam na vyšľahanie len 4 bielka ale nič sa nestane ak vyšľaháte všetkých päť, len nezabudnite dať o lyžicu cukru viac (1 bielko-1lyžica cukru ) Vyšľaháme 4 bielka a 4 lyžice práškového cukru. Natrieme na horúci koláč a dáme ešte zapiecť .
-
9
Koláča je plný plech , dobrú chuť.
Koláčik vyzerá chutne, mám netere na prázdninách,asi ho upečiem...