Bravčové srdcia na víne

oco - fotkaoco, 29. decembra 2010
Bravčové srdcia na víne
Foto: oco

Bravčové srdcia patria medzi potraviny s vyšším obsahom železa .V kombinácii so zeleninou sú vhodné aj pre delenú stravu .

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
150 g
1 ks, väčšia
50 g, na zahustenie
1 PL
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.očistíme koreňovú zeleninu,cibuľu a bravčové srdce.

    Bravčové srdcia na víne - obrázok 1
  2. 2

    Na suchú panvicu dáme skaramelizovať cukor pridáme pokrájanú cibuľu ,nakrájanú zeleninu.Zalejeme vodou pridáme bobkový list,soľ a korenie nakoniec bravčové srdcia.Dusíme do mäkka.

    Bravčové srdcia na víne - obrázok 2
  3. 3

    Počas dusenia si uvaríme zemiaky.Keď sú srdcia mäkké pridáme vo vode rozmiešanú hladkú múku varíme do zhustnutia omáčky.Nakoniec pridáme biele víno/veltlín zelený/ môže byť aj červené,prehrejeme-nevaríme a je to.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

danculka
Tak toto som naposledy jedla ,keď sme zabíjali prasiatko,lebo v mäsne vždy sú vypredané...
marienka44
@Oco ,skutocne treba len 20 min. na dusenie brav. srdca? Ja ho najprv uvarim /vkladam do vriacej vody v tlak. hrnci/ a az potom odrezem nejedlé casti a pokrajam na platky a dam na cibulku. Srdce je sval a to dlho trva , kym sa uvarí. Aké mate Vy s tym skusenosti?
janazjarku
@marienka44 ja tiež najprv varím srdcia v tlakovom hrnci cca 40 minút spolu s korením, bobkovým listom, troškou soli. Po uvarení dám ešte podusiť na cibuľke ,aby som vylepšila chuť a potom trošku zaprášim múkou zalejem kyslou smotanou a je to !
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@marienka44 ja okrem srdca a pečienky iné vnútornosti nevarím,raz som skúšal uvariť plúcka ale skončilo to katastrófou nič tak zlé som ešte neuvaril.Kde že sa ja hrabem na moju mamu tá by krutila hlavou,že som to spackal.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@marienka44 odišiel som od otázky.Srdcia kúpim už rozrezané vyčistené sú menšie a niesu ani také tukové na vrchu, sú asi z mladých prasiat,pri varení čas až tak presne nesledujem takže to môže byť aj dlhšie tak ten čas radšej upravím
dajanca
srdcia na cibuľke a na slaninke udusím v tlakovom hrnci 35-40 minút...
lubohr
tiež dusím prešpikované slaninou na cibuľke v tlakovom hrnci asi 45 minút