Foto: cesminaz
Další jablkový koláčik,ktorý robím už dlhší čas.Mám ho z jedného nemeckého časopisu,ale už neviem akého,kedže to bolo v čakárni u doktorky :-) sa mi Zobraziť celý popisDalší jablkový koláčik,ktorý robím už dlhší čas.Mám ho z jedného nemeckého časopisu,ale už neviem akého,kedže to bolo v čakárni u doktorky :-) sa mi zapáčil,tak som si ho rýchlo vypísala..Je naozaj šťavnatý a svojím spôsobom aj jedinečný,kombinácia jabľk,čokolády,orechov,mandlí...a kedže je na ruský spôsob- pravdaže "RUMU" má veeelmi dobrú chuť... Navrch čokoláda a máme hotový perfektný a jednoduchý sladučký "desertík"... ;-DD
príprava
na 160 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 g (margarín) |
|
50 g |
|
50 g |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
2 |
|
2 PL |
|
1 ČL kopcovitá |
|
1 ks |
|
1/2 dcl |
|
1 fľaška |
|
|
Postup
-
1
Najprv si už trocha zmäknuté maslo vyšlaháme.Postupne doňho pridávame kryštálový cukor zmiešaný s vanilkovým,spolu dobre vyšlaháme.Potom k tomu po jednom pridávame žľtky a po každom žľtku dobre vyšlaháme...
-
2
Nasledovne do vymiešanej zmesi dáme kakao,škoricu a rum,ale môžte dať aj príchuť,či kludne aj vynechat.A pravdaže nezabudnime aj na mandlovú príchut( vrecepte je písaná horká mandľová príchut) a zasa dobre premiešame(ja som dala len mandlovu prichut,bez rumu).Napokon pridáme do masy nasekané orechy(kto chce môže dať mandle) a na malé kocičky nakrájanú čokoládu na varenie,a zasa premiešame.
-
3
Teraz potrošky sypeme do masy múku premiešanú s PDP a zakaždým dobre premiešame,bud mixerom alebo ručne.Tá masa je dost hustá ja viem,ale nebojte sa toho :-) A napokon do masy vzmiešame aj jablká,ktoré sme si vopred nakrájali na maličké kocičky...
-
4
A ako posledné,tam opatrne vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.Mieša sa to síce trocha ťažšie,ale koláčik bude perfektný,nebojte sa o cesto ;-)) Ked sme to zmiešali,vylejeme cesto na menší pekáč(alebo podla oka,ako uznáte za vhodné) ktorý sme vymazali a posypali múkou.Dáme piecť do už vopred na 160°C vyhriatej rúry,na 40-50min.Pravdaže komu ako pečie rúra,každý podla seba.A nezabudnite na skúšku s ihlou..
-
5
Na upečený a už vychladnutý koláčik,si urobíme čokoládovú polevu bud mliečnu,alebo horkú..komu aká chutí.Môžme aj ozdobit,bud kúskom orechu alebo mandle...Prajem dobrú chuť ;-DD
Osobne som vo svojom zivote nezazila snad nie je nic tazsie ako robit tradicny Ugandsky chlieb... z toho ma clovek mozole a miesa to v potu tvare ;).
varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovka-fotorecept/2708...
a bol veľmi chutný...
takže aj =ruský = je určite výborný...je nad +udské sily uvariť a upiecť všetky dobroty z VARECHY..jedine mať pevné zdravie a žiť ako Matuzalem...:-) tých 400 rokov...:-)
ked sa povie Cesminaz, znamena to garancia uspechu :-)
dakujeme :-)
ps: aromu som nedavala, cokoladu kokosovu a bol vyborny :-)
Ďakujem za recept.
Jeej tento koláč si kde vyhrabala? :-))) To bol jeden z mojich prvých tu na Vareche :-) Som rada, že chutil a vdaka za odozvu aj s fotkou.