
Kačica na pomarančoch
Pripravte si kačicu na netradičný spôsob. Vôňa a chuť pomaranča dodá tomuto jedlu tú pravú slávnostnú...

Kinder pingui
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva....

Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...

Banánovo-gaštanový „Macho“ so slivkami
"Ólala". to boli moje prvé slová po zahryznutí do tohto koláča. Prvý krát som...

Filet zo zubáča s krevetovou omáčkou
Krevetová omáčka: Nakrájame si pór na jemné pásiky. Na panvici rozpustíme maslo na ktorom speníme pór,...

Ryžové krekry
Jednoduché, zdravé chrumkanie. Na fotke je robené z 2 šálok ryže na klasickom velkom plechu. Recept je...

Poğaça/ Pórovo-bryndzové poača
Veľmi chutné pečivo z kysnutého cesta. Kombinácia póru a bryndze je výborná :-)

Zbojnícka pečienka
Na panvicu dáme roztopiť bravčovú masť, na ktorú dáme mierne opražiť údenú slaninu nakrájanú na drobné...

Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne
Keď je u nás Sviatok troch kráľov, vo Francúzsku je Sainte Epiphanie a deti dostávajú sladkosti...

Nutellové rožky
Tento recept je obľúbený u žiakov našej základnej školy. Pečieme ho na Gastro krúžku. Deti...

Zapečené rybie filé na kapuste
Filé osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a rozložíme...

Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...

Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme...

Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou
Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

Pagáče Prešov
Bývam v Prešove a toto mesto milujem. Ale milujem aj kysnuté pagáče. Tak som svoje lásky v...

Jesenný tekvicový koláčik
Kúpila som si prvýkrát v živote tekvicu na pečenie. Priznám sa, bola v akcii a...

Rýchla žemľovka
Žemlovka sa dá pripraviť na tisíce spôsobov. Ja som si dnes povedala, že troška zaexperimentujem...

Bravčové Moravanka
My sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by...

Makový banánovník
Mám veľmi rada banány a mak, preto som sa rozhodla tieto dve suroviny spojit a toto...

Linecké kornútky
Už dávnejšie ma zaujal tento recept na internete. Keďže milujem linecké, musela som ich vyskúšať....

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami
Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

Kurča v syrovo-cesnakovom cestíčku
Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.

Šošovica trikrát na kyslo
Šošovica na kyslo... Recept mám z vegetariánskej kuchárky publikovanej v roku 1991, prispôsobila som si...

Pôstna kaša našich predkov
Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo. ale viac si ho môžeme...

Čokoládové fondue
Dlho som túžila po nádobe na fondue. Keďže som celý rok bola dobrá, na Vianoce...

Zapečená paprika s bulgurom
Ak stále hľadám nové chute a ak rada experimentujem. A i keď som nemala doma všetky...

Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос
Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu...

Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...

Smotanový ryžový nákyp
Ryžový nákyp je vraj jedlo, ktoré môžete len milovať alebo nenávidieť. Ja ho teda milujem....

Špenát Anne
Keď som prvýkrát jedla v Turecku špenát, okamžite som si ho zamilovala. Pokúsila som sa ho...

Púpavový likér
Zase je pred nami sezóna tejto otravnej buriny. Receptov na šalát je určite všade dosť...

Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine...